Löpning Tävlingar & Motionslopp 27 inlägg 964 visningar

Är mitt mål realistiskt?

xx
1927 • h
#1
17 juni 2009 - 20:57
Gilla
Hoppas att jag ska lyckas förbättra mig så att jag kan klara midnatsloppet i göteborg 22a aug under 45min. det borde väl gå om jag fortsätter träna så mkt som jag gör nu? ska försöka få in några fler längre pass och lite intervaller med. eller vad tror ni experter om ni kollar på min löpdagbok?
< < < 1 2 > > >
1984 • Norrköping
#21
20 juni 2009 kl 00:53
Gilla

Haha, vad underbart det är att läsa den här dialogen. ^^ Det är så man skulle börja resa runt i landet med väckelsemötestält och ha handpåläggning på folk och säga "du ska börja löpa". *flinar*
1981 • Värmdö
#22
20 juni 2009 kl 06:34
Gilla
Hahaha, är du också ett Joggares Vittne?
xx
1927 • h
#23
20 juni 2009 kl 16:21
Gilla
så drar man på sig en förkylning :( det var ju typiskt.. hoppas det går över snart så man kan träna igen.. vill ju såå gärna komma under 45 min..
1984 • Norrköping
#24
20 juni 2009 kl 23:17
Gilla
Det positiva med förkylning är att man vilar upp sig och benen (skelett, senor et) hinner återhämta sig, tror jag. Konditionen som man ev tappar hinner man snabbt få tillbaka sen när man är frisk igen. : )

Kanske ska knacka på dörrar och sprida glädjebudskapet. Fast kan tänka mig att folk är lika negativa inför såna budskap som de mer religiöst betingade. Människor är rädda för andra människor känns det som, säljare, vittnen, inget som är farligt på nåt sätt, bara annorlunda. ^^ Sådär lagomt off-the-track-tankar när man slutat prata om realistiska mål.
Oldboy
1952 • Danderyd
#25
21 juni 2009 kl 22:42
Gilla
Åsa, låt var fjärde vecka bli en lättare vecka då du drar ner på träningen! Det är när man vilar som kroppen blir starkare och snabbare, träningen är till för att kroppen ska förstå att den behöver bli det!
Nästan alla som som börjar träna och vill träna mera drar på sig skador, det är så himla lätt! Vill du bli en bättre löpare så utnyttja en del av de vilodagar som ditt förnuft (förhoppningsvis) tvingar på dig till att styrketräna! Det finns massor av bra träningar, balansplatta, excentriska tåhävningar, bencurl och annat som görs bäst på gym men också "allmänstyrka" särkilt buk- och ryggmuskler ("hunden" AKA "Hitlers hund", "sälen", sit-ups med krökta ben osv). Jaja, jag vet att de flesta löpare tycker styrketräning är tråkigt, men det är ett bra sätt att minska skaderisken (och ett bra sätt att utnyttja en del av "vilodagarna")
1984 • Norrköping
#26
21 juni 2009 kl 23:20
Gilla

Riktigt bra inlägg Oldboy. Tack!
Tom-Ingar Bjørndal
1974 • Saltsjö-Boo
#27
22 juni 2009 kl 14:56
Gilla
Från en som fortfarande anser sig vara i lärofasen som löpare kan jag bara hålla med mycket av det som har sagts över. Mina åsikter bygger på egna erfarenheter som reducerad träning hela förra sommaren grunnat benhinneinflammation :-( Orsaken till denna skada byggde på att jag kände att allt gick så himla lätt i april och maj, och självklart ville jag nå mina mål så fort som möjligt. En ökning av både träningsmängd och intensitet funkade väldigt dårligt för mig. Ipren både som piller och salva hjälpte för stunden, så att jag kunde löpa ett pass till, men var inte alls bra i längden. Rekommenderas INTE!

Mina råd till nyböjare efter två års lärande är följande:
1. Obligatorisk vila från löpning där detta är inplanerat i schemat. Orkar man varannan dag, är det jättebra.
2. Ta aldrig igen missade pass, är man förkyld, så betyr det vila och det går inte att "träna ifatt." (Men ofta ger det bra effekt att vila en extra dag eller två)
3. Lägg in löpsstyrketräning i din träning. Detta är verkligen en investering i långsiktig träningsglädje, och förebyggande av skador.
4. Njut av varje pass! Blossom har uttalt att "man har tränat helt rätt om man ser fram emot nästa pass när man står i duschen efter passet."

löparhälsningar från Tom
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.