Löpning Träning 32 inlägg 9922 visningar

Jogga i regn `?

1984 • Trelleborg
#1
17 juli 2009 - 20:20
Gilla
Undrar om det är bra/dåligt att jogga i regn eller ska/bör man ta sig till gymmet och springa på löpband i stället?

Har sprungit ett tag nu (1mån) regelbundet sen även lite då och då tidigare. Men har alltid lyckats hålla mig borta från regn.

Anledning att jag undrar är för jag känner mig supertaggad att ut o springa men det regnar en del just nu...

TIPS OCH TRIX ;)
< < < 1 2 > > >
1950 • Linköping
#21
20 juli 2009 kl 13:21
Gilla
Jag gillar verkligen att springa i just duggregn, när det är hygglig värme i luften (ca 12-15°). Visst kan det från början - innan man ger sig ut - kännas lite ruggigt, men är bara temperaturen OK, så tar jag på mig ett linne och korta tights (också blanda spår på Ipoden förstås). Över huvud taget tycker jag mig ibland se löpare som tar på sig alldeles för mycket kläder, även på sommaren. Visst kan det vara lite chilly med linnet första kilometern, men sedan ångrar man det verkligen inte! Det känns som om det finns hur mycket syre som helst i luften. Oftast springer jag längre än vad jag planerat. Igår t ex blev det ca 15 km fastän jag bara planerat ca hälften. Efteråt lade jag mig på en handduk i gräset efteråt medan pulsen avtog och lätt de lätta regndropparna fick falla på min svettiga lekamen och det var faktiskt riktigt skönt. Jag försökte vara mindul och tänka på sensationerna av dropparna och jag kunde bara komma fram till tre: kittling, visst tryck och lätt lokal svalka.

När jag springer och det regnar mer brukar jag ta kepsen på mig för att slippa få regnet i ögonen. Läste annars i Runner´s World att man vid sol inte bör ha keps utan solglasögon, då kepsen är värmekonserverande, så nu har jag solglasögon när jag tränar i sol och värme. Fast på ett längre lopp åker nog kepsen med för att inte bli bränd. Med ålderns rätt börjar hjässan visst bli lite tunnhårig.

Bästa löparhälsningar - glöm inte att hålla igång på semestern! Det har du igen i höst.
1981 • Jönköping
#22
20 juli 2009 kl 13:27
Gilla
En sak man regerat över är att det ser alltid värre ut än vad det egentligen är. Står man inne och tittar ut ser det alltid ut som det ösregnar, när man väl kommer ut brukar det sällan vara mer än vanligt lätt regn eller möjligen lite duggregn.

Varför behöva speciella regnkläder, löpakläderna är ju gjorde för att transportera bort svett. Funkar ypperligt mot regn med, brukar ta på mig min löpajacka och dra upp ärmarna lite. Mer behövs ju knappast under sommaren.
Marina
1980 • Kristianstad
#23
20 juli 2009 kl 13:50
Gilla
Okej, "så lite kläder som möjligt" + keps på. Tja, då kan man väl säga att jag valde ganska rätt... Enda felet var väl att välja knätights i stället för shorts antar jag. Tack för svaren! :)
Walker67
1947 • Växjö
#24
20 juli 2009 kl 13:55
Gilla
Jag gillar inte att träna i regn, speciellt ösregn är obehagligt. Om temp. är upp mot 20 går det väl an, men vid lite kallare väder är det obehagligt. Man blir stel och olustig.
Hellre 25 gr varmt från molnfri himmel med bara kb, då blir man mjuk o smidig i kroppen. Fast fuktig värme är inte skönt, nästan värre än regn.

Jag brukar vänta ut regnet, om jag är ledig, i förra veckan fick jag vänta till halv 4, innan jag kom iväg. Men OK lite dugg gör inte så mycket, om det inte är för kallt, liksom när det slutat att regna och luften är syrerik.

Men var och en bestämmer ju själv över sin träning (för det mesta), så det är bara att välja.
1969 • Upplands Väsby
#25
21 juli 2009 kl 12:39
Gilla
Äh, är det pissväder ute så är det bara att låtsas att exakt så kommer det vara på nästa tävling. Lika bra att vänja sig så ut och njut.
Daniel Ernstson
1982 • KALMAR
#26
21 juli 2009 kl 19:07
Gilla
Bara man inte har bommullskläder så funkar det... annars blir det lätt lite "tungt"! Fungerar dessutom alldeles utmärkt att springa i snö, enda haken där är att det är lite halt ibland!
Maria Wernersson
1976 • Storvreta
#27
21 juli 2009 kl 20:56
Gilla
Jag tycker man känner sig extra cool när man är ute och springer i regn. Alla andra sitter inne och myser och ens släktingar tycker man är galnare än vanligt ;-) Var senast ute igår och sprang i regnet, kom hem som en blöt katt, men åh vad härligt det var! :D
1985 • Göteborg
#28
21 juli 2009 kl 21:26
Gilla
Nu på sommaren tycker jag det är helt underbart att springa i regn! Enda nackdelen är väl att håret alltid ser ut som ett skat-bo när man kommer hem.

Höst/vinter regn tycker jag däremot inte är lika charmigt. Kan delvis bero på att jag inte har några bra regn-löpar-kläder.
Emil Westin
1991 • Linköping
#29
22 juli 2009 kl 00:41
Gilla
Det regnade sjukt mycket idag när jag var ute och sprang. Riktigt spöregn alltså! Det är när man trotsar naturen som man börjar uppskatta de små sakerna i livet, som att gå i rena kläder eller som att ha tillgång till internet. Att alltid jobba hårt, oavsett omständigheterna. Det är såre´ ska va!
1977 • uppsala
#30
22 juli 2009 kl 09:45
Gilla
och så glömmer vi inte att tejpa bröstvårtorna...
1950 • Linköping
#31
22 juli 2009 kl 10:37
Gilla
Nej, det där med bröstvårtorna är mycket viktigt, särskilt om du är man och ute mer än en timma (även om det inte regnar). Det går med plåster, men på tävlingar lyxar jag till med 2x½ skavsårsplåster (typ Compeed). Enbart Vaselin kan också funka. Glöm heller inte att slänga in kläderna i tvättmaskinen (miniprogram) eller tvätta upp dom för hand direkt - gör löpningen mycket fräschare nästa gång! Häng inte på tork, mycket salt och bakterier kvar i kläderna - och lukt, som senare kan vara svår att tvätta bort - även på funktionskläder!
Magnus Nilsson
1967 • Linköping
#32
22 juli 2009 kl 12:28
Gilla
När jag började springa med åtsittande undertröja i töj-material kunde jag sluta tejpa bröstvårtorna. Mycket mer effektivt för att hindra skavsår, och fixade även mina tidigare problem med skav på insidan av överarmarna. Som bonus så gör den ett dunderjobb att hjälpa till med fukttransporten ut från kroppen.
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.