Löpning Tävlingar & Motionslopp 3 inlägg 515 visningar

Uppladdning halvmaran?

Peter Cederblad
1974 • Värmdö
#1
27 augusti 2009 - 21:32
Gilla
Hej!

Ska springa min första halvmara 12 sept i Stockholm. Har aldrig sprungit så långt och har två frågor.

1. Hur bör man lägga upp träningen sista två veckorna? Har tränat en hel del under sommaren, men som längst sprungit 15 km. Springer milen på 50 min.

2. Hur lägger man upp kost och dryck 48 timmar före ett lopp? Behövs det på löpning i 2 timmar?

Tacksam för svar!

/Peter
1967 • Lidköping
#2
27 augusti 2009 kl 21:56
Gilla
Jag tror du klarar det galant om du klarar milen på 50 min, gå ut lite lugnare bara.
Spring något långpass, 15 km räcker men det skadar inte att ha provat lite längre innan tävlingen. Sista veckan brukar jag träna lätt, köra något snabbare pass för att få upp farten, känna lite på tävlingsfarten.
Jag har sprungit Göteborgsvarvet några gånger och det är mycket mycket lättare att springa när det är fullt med folk, man har alltid något att titta på.
Angående maten så vet jag inte, man ska ju äta lite mer kolhydrater men jag tror inte man tjänar så mycket på det som motionär. Jag har provat både att äta mycket pasta typ sista dagarna och att äta normalt, det sistnämnda funkade bättre! Var nog bättre tränad den gången. Tänk på att dricka lite extra bara, inte överdriva för då kan kroppen bli urvattnad, man pissar ut salter o sånt som man behöver.

MVH C-G
csaba
1973 • Malmö
#3
27 augusti 2009 kl 22:04
Gilla
Kika på Anders Szalkais träningschema och hur han lägger upp träning och kost dom sista veckorna. (där står även andra tipps.) http://www.marathon.se//news/home_halvmarathon.cfm
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.