15 augusti 2017 kl 17:53
#2
Det är möjligt att du har rätt, men samtidigt måste det finnas en balans där banta kanske inte är rätt ord. Mina bästa intervallpass tycker jag mig nämligen ha utfört de dagar jag ätit relativt sett mindre än jag i snitt gör. Det är då den där riktigt lätta känslan infunnit sig i kontrast till dagar med mer frikostigt intag. Däremot kanske det inte är viktminskningen i sig som är nyckeln till denna tyngre känsla utan kanske snarare blodsockersvängningar eller alltför sprängfyllda glykogenlager som Bo skriver. Mitt BMI ligger f.ö. på ca 20.5 i snitt så jag är inte i omedelbart behov av viktnedgång utan är mer ute efter att känna mig lätt vilket jag inte tycker att jag gör efter 1-2 dagars frikostigt ätande.
Frågan är om det i så fall är smartare att bara reducera intaget samma dag som loppet, då hinner väl glykogenlagren i alla fall inte minska så mycket att det har betydelse för ett så pass kort lopp (som för mig tar ca 41 minuter). Eller har man stor nytta av de senaste timmarnas sockerintag för ett millopp?