Löpning Skador & Rehab 4 inlägg 7318 visningar

Tibialis posterior problem

1975 • Alingsås
#1
26 mars 2010 - 10:40
Gilla
Sen två månader tillbaka har jag haft problem med Tibialis posterior. Jag är konstant lite småstel o lite småont vid ytterläge. Jag pronerar ganska kraftigt och fick detta efter att ha sprungit i mina gamla skor. Det blev bättre så fort jag bytte till mina nyare skor, men inte helt bra.
Det gör inte ont när jag springer utan känns egentligen bara när jag stretchar. Hade nästan hel träningsvila i 2 veckor, gjorde ingen skillnad.
Sprang Skövde 6-timmars, vilket heller inte gjorde nån skillnad.
Sprang Seedningsloppet o var en aning stelare efter, fast inte mer ont.
Jag har ätit två Voltarenkurer, en svagare o en starkare utan att det gjort nån skillnad.

Stelheten o smärtan är på väldigt låg nivå, kanske en 1:a på Mankoskis smärtskala, men jag blir ändå bekymrad. Sjukgymnasterna jag träffat har tyvärr inte varit till mycket hjälp, detta problem verkar inte jättevanligt. De har erbjudit mig Kortisonspruta, men jag är ytterst tveksam.
Dels är det svårt att lyckas pricka rätt för tibialis posterior ligger tydligen illa till, sen innebär det 2 veckors totalt löpträningsförbud. Ok, skulle det behövas och lösa problemet så är det värt det och isf är det nu det måste ske. Men jag är som sagt tveksam då problemet verkar så litet och inte förvärras av träning.

Hoppas nån kan råda mig eller kanske t.o.m. har haft liknande problem själv.
1974 • Göteborg
#2
26 mars 2010 kl 10:44
Gilla
Jag vet en person som sade sig bli botad av en idrottsmassör som kunde bearbeta just den muskeln.
Valter Johansson
1962 • Umeå
#3
27 mars 2010 kl 13:25
Gilla
Det finns en tidigare tråd om Tibialis posterior där enbenta tåhävningar för att stärka underdelen av det ben som drabbats rekommenderades. http://www.jogg.se/?sida=forum&subid=6129&searchstr=Tibialis%20posterior
1975 • Alingsås
#4
27 mars 2010 kl 21:02
Gilla
Tack! Men jag hade läst den tråden. Deras problem verkar så mycket mer omfattande.
Det där med idrottsmassören lät ju intressant, en av sjukgymnasterna jag varit hos förordade massage, men jag tycker det är svårt att få till det själv o vad jag vet finns ingen duktig i Alingsås.

Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.