Löpning Skador & Rehab 6 inlägg 1233 visningar

Nya rön om stretching.. igen :-)

1966 • Karlstad
#1
19 april 2010 - 17:27
Gilla
Värt en tanke.. jag har nästan slutat för att det känns som om man drar sönder kroppen. Mer naturlig stretch som när man sträcker på sig tror jag på. Men åsikterna går isär.
http://video.se.msn.com/watch/video/stretching-skadligt-for-kroppen/ahr24atx
Pål Nilsson
1976 • Höör
#2
19 april 2010 kl 17:41
Gilla
Jag hade grymma problem med överansträngda vader och hamstrings tills dess att jag började stretcha dem hårt efter varje träningspass. Känns verkligen som om att det var just det här jag behövde, för jag återhämtar mig märkbart mycket bättre nu. Detta gör mig ytterst tveksam till den vetenskap som påstår att stretching är verkningslöst eller t.o.m. skadligt.
Stefan Norgren
1978 • Huddinge
#3
19 april 2010 kl 17:48
Gilla
Vi har s.k stretching på jobbet, jätteskoj att tillsammans stå och dra lite i varandras armar osv, bara det att man kan ju inte dra ut någonting som inte är uppvärmt och redo för stretch. Gör iaf ont på mig så jag brukar mest sitta ner och titta på..
Vet inte vad som ska vara farligt med en stretch efter en bra uppvärmning dock..

Sen så sa ju klippet ingenting om stretchen efteråt som iaf för mig är halvviktig så man inte känner sig som ett kylskåp senare på kvällen ;)
Staffan Nilsson
1971 • Helsingborg
#4
19 april 2010 kl 19:09
Gilla
Varför man skulle stretcha kalla stela muskler har jag aldrig förstått. Men stretch efter träningen är en nödvändighet för mina vader - annars blir de till en enda hård, krampbenägen knöl.

Vilka revolutionerande idéer de hade att man kan värma upp med lugna rörelser liknande det man ska göra sedan - jogga lätt, slå några lösa bollar i tennis osv. Det har nog aldrig någon gjort förr ;-)
1966 • Karlstad
#5
19 april 2010 kl 20:02
Gilla
Ja, och egentligen skulle väl inte skvaller-msn vara tillåtet som källa heller :-)
Trallala
1964 • fd
#6
20 april 2010 kl 12:35
Gilla
Att stretching före aktivitet inte är någon höjdare och försämrar ens prestationsförmåga och möjligen höjer skaderisken är ingen nyhet. Det har man vetat i många år nu. Det är inte stretchingen i sig som är skadlig utan det faktum att man försämrar sina reflexer och skydd inför den aktivitet man ska utföra. Om du bara stretchar och sen sätter dig framför tv´n är det ingen fara.

De säger inte heller något om stretching vid andra tidpunkter.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.