Löpning Tävlingar & Motionslopp 8 inlägg 3152 visningar

5 km på 28 minuter nu, London marathon 2011?

Anders Löwén
1983 • Luleå
#1
4 maj 2010 - 15:58
Gilla
Jag har några kompisar som ska springa London maraton 2011. Jag tycker det skulle vara kul att följa med. Men jag springer 5 km på 28 minuter idag. Jag vger ca: 100 kg, så kan bli av med endel vilket borde göra det lättare att spring.

Låter det som ett rimligt mål ?
Johan Östman
1978 • Karlshamn
#2
4 maj 2010 kl 16:05
Gilla
Det är ca11 månader kvar till London så känner du dig motiverad ska du givetvis anmäla dig.

Med en kontrollerad stegrande tränings mängd ska du kunna fixa detta.

Lycka till.
Valter Johansson
1962 • Umeå
#3
4 maj 2010 kl 17:23
Gilla
Ett tufft men ändå rimligt mål som jag tycker verkar ypperligt att försöka nå såväl för den sociala biten med dina kompisar som det hälsomässiga som det för med sig.
Magnus Claar
1973 • Härnösand
#4
4 maj 2010 kl 19:06
Gilla
Det som kan vara lite lurigt om man inte sprunigt så mycket innan är att hitta rätt balans mellan ökad träning och vila. Men skulle jag vara dig skulle jag prioritera längre pass i lugnare tempo för att vänja kroppen att jobba under en längre tid.
Per Lantz
1970 • TABERG
#5
4 maj 2010 kl 21:27
Gilla
Det är ett utmärkt mål, förutsatt att du får en plats. Platserna i London marathon lottas ut och det är tyvärr stor risk att man blir utan. Jag anmälde mig själv idag till "lottningsomgången". Nu är det bara att hoppas.......att man får en plats i London marathon ...... och att Gunners har hemmamatch samma helg. Inte särskilt sannolikt tyvärr;-)

Med tanke på ovanstående kanske du ska ha en plan B om du inte får en plats i oktober och som tur är finns det gott om stora maror i Europa under våren. Paris är ett tips, men det finns andra som Barcelona, Wien, Rom, Hamburg osv.

Vad gäller maratonträning tycker jag du kan börja fundera på mer specifik sådan i slutet av året. Nu är det nog viktigast att arbeta upp löprutiner samt att minska lite på kroppsvikten. Och oroa dig inte, det sistnämnda följer av att du kommer igång med löpandet. Strunta i att titta på klockan och att jämföra tider med andra. Åtminstone till en början. De tider du gör nu säger väldigt lite om vilka tider du är kapabel att göra om ett år. Lycka till!
Sofia edlund
1990 • luleå
#6
4 maj 2010 kl 22:11
Gilla
Anders Löwén : lär mig hur jag ska bli snabbare... du får jaga mig runt hela luleå hehe. Jag väger 48 och tar typ 30 min för mig 4 km och du har 100 kg vikt och lyckas jiises
Andreas Hultin
1974 • Västerås
#7
5 maj 2010 kl 07:20
Gilla
Det kan säkert fungera. Jag gjorde en "resa" under senaste året - med -18 kg (från 86 till 68 kg) och från att ha frustat 5 km till att nu springa Sthlm Marathon om några veckor....
Öka träningsmängden i långsam takt. Först och främst få kontinuitet i träningen, 2-3 pass i veckan. Sedan kan man göra som föreslagits i tråden - mer marathonspecifik träning i slutet av året (intervaller, backträning etc.).
Lycka till!
Oldboy
1952 • Danderyd
#8
5 maj 2010 kl 10:21
Gilla
Nu vet jag inte hur du tränar eller äter så jag har gissat.

Det går säkert bara du kan hålla kontinuitet i träningen. Tre pass i veckan behövs för att förbättra konditionen, men det tredje kan vara annat än löpning bara man blir svettig av det, ungefär. Öka försiktigt och lägg gärna in lite styrketräning för att förebygga skador. Jag tränade upp mig från 5km på 27 minuter till att klara Lidingöloppet ett halvår senare.

Det är skönare att springa utan övervikt. Visserligen kan träningen få dig att gå ner i vikt men det går fortare om du förbättrar din kost, börja med att välja bort en massa socker som läsk och juice (ät frukt i stället) och småätande om det hör till dina (o)vanor. Tyvärr innehåller öl en massa energi som kroppen villigt omvandlar till fett. Man behöver inte tvärsluta med "allt som är gott", bara ta bort det mesta onyttiga från vardagen. Bra mat kan vara jättegod. Äter man inte en massa sött så vänjer sig kroppen och man börjar tycka att råa morötter är söta, äpplen jättesöta och apelsiner är mums filibabba.

Tror det blir svårare att få startplats i loppet, men det finns ju många fler. Leta gärna rätt på några kortare lopp tidigare att ha som delmål, det blir lättare med motivationen om det inte är så långt bort. Ett millopp i sommar och en halvmara i höst exv.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.