Löpning Tävlingar & Motionslopp 11 inlägg 3350 visningar

Göteborg el. Växjö Marathon?

1982 • Göteborg
#1
25 maj 2010 - 11:42
Gilla
Jag ska springa mitt första marathon någonsin i år och väljer mellan Göteborg el. Växjö Marathon.

Vilken är mest "snäll" och trevlig? Jag vill inte bli alltför skrämd då jag lyckligtvis fått en plats till NY Marathon 2011.
1974 • Göteborg
#2
25 maj 2010 kl 11:54
Gilla
Göteborg: flack, vändpunksbana, inte trångt, vindkänslig.
1973 • Oskarström
#3
25 maj 2010 kl 12:25
Gilla
Har sprungit halvmaradistansen på Göteborg Marathon två gånger och kommer i år satsa på hela distansen. Bra bana, ganska flack, superbra arrangemang av Solvikingarna. Har aldrig testat Växjö men den är också omtyckt av många.
1975 • Växjö
#4
25 maj 2010 kl 19:24
Gilla
8 varv runt Växjösjön. Fy vad tråkigt. Kallt och jäkligt i oktober. Varför flyttar de inte loppet en månad eller två?? Då hade man ju velat springa det!:)
Conny Adolfsson
1954 • Hyltebruk
#5
25 maj 2010 kl 21:28
Gilla
Varför inte springa båda loppen ? Förr gick dom med en veckas mellanrum. Båda loppen är trevliga att springa, det kan vara motvind, och medvind i Göteborg Marathon. Jag anser att Växjö Marathon är det lättaste att springa, mindre blåsigt, många deltagare, goda Winerbröd efter målgång.
Hulk Hogan_ Kallt i oktober! Vad är du för vekling? Tränar du inte på vintern?
Walker67
1947 • Växjö
#6
25 maj 2010 kl 23:56
Gilla
En fördel med varvbana som i Växjö är att loppet blir uppdelat i 8 småportioner, vilket är bra för då känns det inte så långt. Man tar ett varv i taget och när man kommer till varvningen och får man ofta uppmuntrande kommentarer från speakern. Det är psykologiskt viktigt, när det börjar ta emot fram mot 30 km, liksom att det finns mycket publik vid varvningen. En annan fördel är drickaservicen, finns att tillgå vid varvning och ute på banan.

Jag har sprungit Växjö Maraton 3 ggr och har haft turen att slippa dåligt väder alla gångerna (snöovädret inte att förglömma). Det är väl det enda negativa med Växjö Maraton att det går så sent på året att vädret kan ställa till problem, i övrigt ett mycket trevligt och välarrangerat lopp.
Kan ej uttala mig om Göteborg, då jag ej deltagit i loppet.
1982 • Göteborg
#7
26 maj 2010 kl 09:35
Gilla
Bägge loppen tror jag inte är något alternativ då det endast är en vecka emellan. Speciellt inte när jag aldrig har sprungit ett Marathon innan.

8 varv runt sjön, tänk om man tappar bort sig!? :) Vem har koll på hur många varv man har sprungit?

Göteborg lockar delvis eftersom det är närmast. Men blåsten i oktober längst kusten vet jag inte riktigt om jag är så sugen på... Hmm
Henning Looström
1973 • Lund
#8
26 maj 2010 kl 18:22
Gilla
Har sprungit GBG, debutmara för min del 2007. Bra arrangemang men grymt tråkig bansträckning. Ett inte obetydligt motstånd att lämna slottskogen och ge sig ut på sista etappen... Tror faktiskt att 8 varv runt Växjösjön är att föredra. Eftersom jag jobbar ett par dagar i veckan i Växjö nuförtiden känns det lockande att springa där till hösten.
1978 • Västra Frölunda
#9
27 maj 2010 kl 06:46
Gilla
Det KAN blåsa rätt mycket i Göteborg men det är inte säkert att det gör det just den dagen. Det kan vara precis vilket väder som helst i oktober, från strålande sol till riktiga höststormar.

Jag vet inte hur det är i Växjö men Göteborg kan du anmäla dig till så sent som själva tävlingsdagen, så du kan faktiskt invänta väderprognosen innan du bestämmer dig.
1982 • Göteborg
#10
27 maj 2010 kl 10:53
Gilla
Okey, vad bra. Växjö är ju bara en helg efter Göteborg så det går nog att vara lite flexibel där.
Oldboy
1952 • Danderyd
#11
27 maj 2010 kl 11:40
Gilla
Har inte sprungit i Göteborg, sprang Växjömaran i fjol. Sämsta vädret på länge, ändå var det bara ca en km per varv som man fick slåss mot vinden, det är rätt mycket lä. Bra arrangemang, platt, lite mycket grus för min smak. Ungefär lagom många deltagare, trångt några hundra meter efter start men det fanns i stort sett alltid ryggar att åtminstone sikta på längre fram.
Om man vill kan man ta med egen sportdryck och ställa på ett bord vid varvningen och mitt emellan också tror jag. Kan säkert lägga en tröja eller slänga av sig en keps osv också där.
I fjol hade de planerat en alldeles tokig dryck men ändrade sig i sista stund och serverade Vitargo. Jag kan ha haft ett finger med där eftersom jag mailade ner rätt upprörd över valet av en energilös dryck och frågade om vi utsocknes fick ställa våra flaskor på ett bord liksom klubbmedlemmarna tydligen gjorde (och jag rekade Vitargo följt av några andra OK drycker). Om det var pga mitt mail en vecka före loppet så tycker jag det var ovanligt lyhört och snabbfotat av arrangörerna. Nöjd med allt utom vädret och mitt egelt genomförande.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.