Löpning Skador & Rehab 5 inlägg 8249 visningar

Knäpper i höften

Mattias Östlund
1983 • Uppsala
#1
28 juli 2010 - 17:50
Gilla
Jag har nyligen börjat träna för att förbättra min usla kondition. Jag gör små framsteg men idag när jag skulle springa så hade jag ett knäppande ljud i vänster höft (vid varje springsteg). Det gjorde inte ont men jag avbröt ändå träningen efter 2 minuter. Det kändes lite som att någonting hoppade i höften. Någon som vet vad det kan vara? Borde jag vila eller är det bara att springa på (det gör som sagt var inte ont)?

När jag började träna fick jag problem med benhinnorna. Det gick över när jag köpte nya skor. Vill inte ha nya problem nu.
Jenny Viklund
1983 • Örebro
#2
28 juli 2010 kl 18:27
Gilla
När du säger höften, menar du då höftleden inne vid ljumsken eller mer på utsidan av höften?

Spontant tänker jag på snapping hip, som innebär att en muskel på utsidan av höften glider över en benkam. Finns massor med bra info om det, men huvudsaken är att det är inte farligt. Om man har stora besvär kan man opereras, men för de flesta, mig inkluderat, är det mest bara nånting som "är".

Kom knäppandet från ljumsken, alltså från höftleden, har jag däremot inget att komma med. Höftleden kan ju knäppa på samma sätt som knän och händer kan, mina gör det hela tiden, men det knäpper i regle bara en eller två gånger om dagen.

//Jenny
Anna
1964 • Skara
#3
28 juli 2010 kl 20:31
Gilla
Om det är muskel knäpp så är ett tips att stretcha framsida lår och höftböjaren. mitt försvann på det viset.
//Anna
Mattias Östlund
1983 • Uppsala
#4
29 juli 2010 kl 20:46
Gilla
Tack. Jag tror att det är snapping hip som som jag har. Testade springa idag, knäppljudet var fortfarande kvar men det gick bra att springa.
Jenny Viklund
1983 • Örebro
#5
29 juli 2010 kl 21:25
Gilla
Har funderat en stund på när jag känner av min snapping hip och tänkte ge dig ett par saker att tänka på.

1. Landar du på helt sträckt knä? Känner du av knäppandet då? Om ja, testa att landa på lätt böjt knä.

2. Känn efter hur du skjuter ifrån, vrider du till fötterna då? Känner du av knäppandet? Om ja, se över dina skor och se till att du har ett par skor till hjälper dig att inte skjuta kraften snett bakåt.

Som sagt är det inte farligt, men genom att arbeta rätt med alla muskler runt omkring och inte provocera fram det så minskar man risken att det blir besvärande.

MVH Jenny
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.