Löpning Kläder, Skor & Prylar 9 inlägg 6547 visningar

För stora skor? Förvirrad...

Christofer Larsson
1979 • Älvkarleby
#1
4 september 2010 - 20:05
Gilla
Hej!
Hoppas få lite hjälp här från mer erfarna löpare.
För ca ett år sen provade jag ut ett par skor på Löplabbet. Jag proneerar lätt. Det hela slutade med att jag slog till på ett par Adidas Supernova Sequenze. US-strl 10,5 det motsvarar 44 o 2/3. I vanliga fall har jag storlek 43-44. Dessa har jag gjort drygt 70 mil med nu och jag är nöjd med dessa.

Igår va jag in på LL igen, dock inte samma butik, för jag känner att jag vill ha ett par nya skor att komplettera med. Jag ber expediten plocka fram lite olika modeller, fastnar nu för Asics Gel 1150. Det hela slutar med att hon säger att jag ska ha ett par i strl 12, vilket motsvarar 46,5. Hon envisas med att jag ska ha så pass mycket för stora skor. Hon vill verkliogen inte sälja ett par mindre.

Skorna är sköna absolut, men frågan är varför jag ska ha så pass stora? Tycker även att dom som är en storlek mindre sitter skönt. Jag förstår att man har större storlekar på löparskor en vanliga fritdsskor. Men detta känns lite i överkant.

Så nu känner jag mig väldigt förvirrad...

Vore tacksam om jag kan få lite synpunkter på detta.
Rickard Dömstedt
1970 • Landvetter
#2
4 september 2010 kl 21:05
Gilla
Gå på din egen magkänsla. Köp INTE skor som är för stora. De töjer sig alltid lite och du riskerar att dina fötter glider runt där inne. Hände mig och jag blev drabbad av löparknä. Skorna jag rekommenderades att köpa var storlek 41,5 och jag har 40 i vanliga skor. Skorna som var ett par asics gt-2150 satt som en smäck + att jag kunde vifta på tårna. Kanonbra i några veckor sen blev det bara värre. Idag springer jag i ett par riktigt tajta VFF för att träna teknik och ett par neutrala adidas zx8000. Inga bekymmer sen dess med knäna. :)
1970 • Sala
#3
4 september 2010 kl 21:16
Gilla
Verkar vansinnigt. Sitter skorna bra i 10,5 ska man ha det, 12? Ska du få plats för raggsockor eller skulle du ha att växa i?
Staffan Nilsson
1971 • Helsingborg
#4
4 september 2010 kl 22:17
Gilla
Lite rymliga skor tycker jag är bra, men blir de för stora så glider ju fötterna omkring där inne och dessutom känns de klumpiga när man springer. Tycker du att de känns för stora så köp en mindre storlek. Det är trots allt du som ska ha skorna. Men strunta i vad det står för storlek på dem - gå på hur de känns och inget annat.
Jag köpte nyligen ett par nya skor på LL (Nike Structure Triax +13) och i det fallet var det jag som fick insistera på att prova en större storlek - den mindre satt visserligen som gjuten men lilltån var lite utanför lästen och skulle nog gett mig problem. Så det varierar nog lite mellan olika anställda detdär!
Andreas Ericsson
1979 • Göteborg
#5
5 september 2010 kl 10:36
Gilla
var på löp och skokliniken och provade skor, från början ville de ge mig större skor än vad jag ville men efter att ha förklarat att jag är van att skor sitter som kondomer på fötterna efter många år i formpressade skridskor så var killen i affären väldigt förstående. Villabsolut inte ha skor som foten har en chans att glida runt i.
Oldboy
1952 • Danderyd
#6
5 september 2010 kl 12:53
Gilla
Jag kan förstå att det känns skönt att ha skor som sitter stadigt på fötterna. Själv har jag dock gått upp i storlek två gånger i takt med att jag ökat mitt löpande, nu är de skor jag använder för långpass 2-3 nummer större än mina promenadskor. För kortare pass nöjer jag mig med 1,5 nummer större för, jodå, de sitter skönare. Men springe jag långt i dem får jag ofelbart blåsor och blånaglar. Inte immun mot detta nu heller, men problemen är mindre. Men jag har insett att det är väldigt individuellt hur fötter reagerar. Dock kan man snöra skor på lite olika sätt och det borde inte vara så svårt att förhindra att stora skor glider runt på fötterna, i alla fall om man väljer bland lite smalare modeller.
Conny Adolfsson
1954 • Hyltebruk
#7
5 september 2010 kl 15:50
Gilla
Jag blev pålurad ett par för små skor en gång för många år sedan, det blev blodiga rödfärgade strumpor vid en mängd marathonlopp, jag tvingades köpa nya större, och använda dom små vid kortare träningsrundor.
1969 • Stockholm
#8
5 september 2010 kl 20:51
Gilla
Jätteindividuellt, _alla_ som sålt skor till mig (och öht kollat) har sagt att jag köper för små. Men det funkar...
1974 • Upplands Väsby
#9
5 september 2010 kl 20:57
Gilla
Jag måste alltid ha så små som möjligt, har smala fötter så de glider lätt omkring. Sen kan man ju trixa lite med olika sulor och inlägg. Har aldig drabbats av blånagel eller liknande, men har inte sprungit längre än dryg halvmara.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.