Löpning Skador & Rehab 7 inlägg 11913 visningar

Kraftigt stukad fot för 5 veckor sen. Söker sjukgymnast/naprapat/kiropraktor duktiga på fötter (Sthlm)

Nina
1973 • Stockholm
#1
18 november 2010 - 11:41
Gilla 
Hej! Någon som kan hjälpa mig med tips för rehab av kraftigt stukad fot? Söker sjukgymnast/naparapat eller kiroprakor som är duktiga på fötter.
Det var 5 veckor sen jag stukade foten kraftigt. Hörde hur det krasade i foten vid tillfället och det var otänkbart att stödja första veckan. Tvingades till kryckor. Saken är den att efter promenader svullnar foten fortfarande och jag får ont dagen efter på flera ställen i foten, använder fortfarande en krycka ibland och måste minimera mitt gående. Den är röntgad så inget är brutet. Jag tycker det är konstigt att jag efter 5 veckor fortfarande har såna problem. Att springa är inte att tänka på. Börjar fundera på om ledbanden gick av med tanke på dom problem jag har haft? Ser man i så fall det på röntgen? Har förutom ont på sidorna vid knölen även ont som ett streck under foten.
Någon som vet nån som är duktig på fötter som kan hjälpa mig med rehab?
Eller nåt annat tips? Detta börjar bli frustrerande.
Lennart
1971 • Vallentuna
#2
18 november 2010 - 13:00 Redigerad 18 november 2010 - 13:18
Gilla 
Hej!
Jag brukar inte rekomendera men på Fatbursgatan ligger "Din Naprapat": http://www.dinnaprapat.se/

Han har hjälpt mig många gånger.

MVH
http://milen-sub40.blogspot.com/
1971 • Halmstad
#3
18 november 2010 - 19:37
Gilla 
Skit i naprapaten och gå till en ortoped igen.
Tomas Henriksson
1971 • Borås
#4
18 november 2010 - 20:44
Gilla 
Hej Nina.

Min fru stukade foten precis som du för två veckor sedan. Jag sprang jämte henne och det krasade högt i leden. Lät som att bryta av en blyertspenna långsamt.
Gjorde fruktansvärt ont. Hon magnetröntgade foten hos en idrottspecialist. Gick inte se att något var avslitet men läkaren sa att fibrer kan gå av utan att det syns.
Tror att man får ta tag i rehab själv. Läs på nätet. Finns mängder med bra artiklar.
Balansbräda och tåhävningar verkar vara stående rekomendationer.
Bifogar två länkar men som sagt var så finns det väldigt många artiklar. Är en vanlig idrottskada särskilt bland bollsportande. Skadan tar ca. 6 till 12 månader innan det är hyffsat återställd.

Bifogar länkar
http://www.csuchico.edu/~sbarker/injury/ankle/tapeankl.mov
http://traningslara.se/fotledsskador-del-ii-ett-traningsprogram/
Oldboy
1952 • Danderyd
#5
18 november 2010 - 23:56
Gilla 
Jo, det finns mycket på nätet och i boken "Motions- och idrottsskador och deras rehabilitering". Men det kan ju vara bra att få stämma av med någon idrottsspecialist, det finns en del. Har haft bra hjälp av Idrottskliniken i Solna några gånger, de har sjukgymnaster samt någon läkare som jag aldrig behövt konsultera.
Nina
1973 • Stockholm
#6
20 november 2010 - 14:57
Gilla 
Tack för tips och länkar. Har nu upptäckt att jag inte kan röra foten inåt i sidled överhuvudtaget. Får nog bli doktorn igen till att börja med innan jag tar tag i rehab.
Löpträning känns otroligt avlägset just nu :( Kunde inte drömma om att en stukning kunde gå så illa. Förr om åren när jag spelade handboll och stukade något var det bara att tejpa och köra vidare. Funkar inte nu kan jag säga.
Per Sundqvist
1979 • Sundsvall
#7
21 november 2010 - 00:55
Gilla 
Säkerligen brosk som ligger och "simmar" och därmed låter och är ivägen, detta kan lätta skapa svullnad vid ansträngning. Det finns operationer för att ta bort brosk runt fotlederna (har gjort en själv) men jag skulle endast rekomendera det om det känns som enda utvägen. För rehab: läs tråden "ostadig fotled"
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.