Löpning Övrigt 4 inlägg 5894 visningar

Tunga ben?

1989 • mönsterås kommun
#1
10 mars 2011 - 21:44
Gilla
Hej! är en tjej som brukar springa en del.. Nu mest på gym..
Har förut haft en känning i ena benet men det har gått över med lite vila..Nu till problemet.. Har ibland spänt mig ganska mycket när jag springer ..och kanske försökt öka farten fast än jag varit spänd och två gånger har jag "gått av " istället för att joggaav, vet dock inte om det skulle påverka så mycket..Men har haft väldigt tunga ben , stel o känt en mjölksyrande liknande känsla fastän jag kanske springer saktare än vad jag brukar ..Känner att jag orkar mer men känner att jag inte kan ta i för att jag e så tung o stel..Då spänner jag mig ju såklart mer..Kanske sitter i huvudet..Men jag har inte sprungit alls så mycket nu p . g .a detta ..ganska jobbigt.. Har gått promenader o tränat lite lätt på en orbitrek maskin någon dag , i en vecka , smörjt , masserat benen o stretchat ..men jag har fortfarande tunga ben , dock lite bättre ..finns det något man kan göra el är det bara o försöka springa lugnt o avslappnat ..el kanske e psykiskt..
Mår bara så dåligt av detta..Tacksam för alla svar! Mvh
1989 • mönsterås kommun
#2
10 mars 2011 kl 21:56
Gilla
Ska tillägga att jag har väldiga pms besvär o kan samlas vätska det känns även i benen, men detta kom tidigare ..faktiskt efter en gång då jag inte joggade av..Verkar konstigt om det ska påverka veckor framöver bara..
#3
10 mars 2011 kl 22:26
Detta inlägg har raderats
1964 • Ekhagen
#4
10 mars 2011 kl 23:34
Gilla
När jag springer i högt tempo är min koncentration ständigt inriktad på att springa avslappnat. Att springa avslappnat är enligt min erfarenhet något som kräver en kontinuerlig viljeinsats. Glömmer man det åker axlarna upp och hela kroppen blir spänd. Om du springer på gym finns det ju ofta speglar, där man kan kolla att man verkligen springer utan spänningar.

Som du förstår är min poäng att avslappnad löpning kräver en stor medveten viljeinsats, och inte kommer av sig själv.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.