Löpning Kost & Näring 5 inlägg 2364 visningar

Mat innan varvet?

R
1984 • Göteborg
#1
24 april 2011 - 20:46
Gilla
Jag ska springa mitt första GÖteborgsvarv om knappt fyra veckor. Det är första gången jag springer ett så långt lopp och jag har lite funderingar på det här med mat och dryck dagen innan loppet och själva varvetdagen. HUr ska jag tänka? Vad ska jag äta? Hur mycket vatten bör jag dricka? När ska jag äta sista målet mat innan start? Jag startar inte förrän i startgrupp 13 (dvs runt 15.18).

Till saken hör att jag har väldigt lätt för att få håll och jag vill inte riskera att få det när jag ska springa så långt!! Jag är tacksam för ALLA tips jag kan få!!
1979 • Göteborg
#2
24 april 2011 kl 21:00
Gilla
Vanlig mat är bäst för att inte göra magen orolig. Ett lite större mål än vanligt ca tre timmar innan start.
Tryck i dig minst en liter vatten under loppdagen men sluta drick en timme innan start så du kan bli av med överflödet.

Dagen innan bör du också äta vanlig mat men lite mer än vanligt, gärna mer del av kolhydrater och grönsaker. Mer vätska bör du också få i dig, minst tre liter under dagen.
1972 • Dalsjöfors
#3
24 april 2011 kl 21:09
Gilla
Gjorde precis som Jonas säger inför Kungsbackaloppet förra veckan som var mitt livs första lopp. Åt en stadig frukost med 2 råa ägg, havregrynsgröt med blåbär, apelsinjuice, fortsatte smådricka fram till någon timma innan. Enda fadäsen var att jag inte tvingade mig själv attgå att kissa precis innan loppet. Köpte lite dextrosol till loppet som jag tog en var 20 min, drack varje vätskepaus. Funkade jättebra. Borde kanske haft mig något lite mer ätbart än bara dextrosol, någon bar eller liknandedå musklerna tog totalslut sista 3 km
1979 • Göteborg
#4
24 april 2011 kl 21:19
Gilla
Drick inte för mycket vätska under loppet heller. Brukar du inte dricka sportdryck drick då inte heller det under loppet om du inte behöver energi.
1973 • Sävedalen
#5
24 april 2011 kl 21:32
Gilla
Testa upplägget du bestämmer dig för på något av de sista långpassen inför varvet. Dvs spring passet på ungefär samma tid som du startar och prova med tänkt uppladdning. Passa även på att testa kläder och skor som du tänker köra med.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.