Löpning Skador & Rehab 4 inlägg 2963 visningar

Hur ska jag behandla mina stackars fötter?

1982 • Trelleborg
#1
6 maj 2011 - 14:57
Gilla
Sitter här med inte direkt världens vackraste fötter. Alla naglar är kvar, däremot har jag förhårdnader och förhårdnade blåsor/blodblåsor till tusen. (Har fortf problem med blåsbildning när jag är ute längre än en timma, men det är troligtvis en helt annan fråga.)
Det jag undrar är, då jag inte känner att jag fått något tydligt svar när jag surfat runt på forumet, om man ska "ta hand" om sina fötter regelbundet och fila bort förhårdnader och smörja in efter. Eller, ska man helt enkelt "skita i dem" så länge 'tävlingssäsongen' pågår?

Ska springa långpass imorgon och Gbg-varvet om två veckor, hur ska mina fötter behandlas tills dess?
1965 • Kungsholmen
#2
6 maj 2011 kl 15:35
Gilla
Innan långpåass och tävling kan man med fördel smörja in alla tårna med något vaselinliknande. Sen är det säkert bra att fila bort förhårdnader också men det vet jag personligen inget om.
Ulrika Johansson
1974 • Hallsberg
#3
6 maj 2011 kl 15:49
Gilla
gör ett riktigt fot bad och fila bort alla förhårdnader. Smörj sedan regelbundet varje kväll med någon fet fotkräm och sedan använd bra löparstrumpor. Så skulle jag ha gjort i alla fall... Lycka till!
1952 • Varberg
#4
6 maj 2011 kl 16:12
Gilla
Förhårdnader kan filas och även skäras bort. Ska man skära gäller det att ha bra teknik och vass kniv för man får absolut inte skära i frisk vävnad. I ditt fall föreslår jag att fila och man måste inse att det är långsiktigt projekt. För att undvika att de bildas måste du ha skor som inte trycker på dessa ställen. I övrigt smörja fötterna med fuktighetsbevarande kräm, bra strumpor mm. Gärna som föreslagits fetare salva/kräm vid lopp. Fötterna måste vårdas hela tiden . Lycka till.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.