Löpning Kom igång 2 inlägg 4711 visningar

Löpning efter graviditet

Cathrin Alexandersson
1972 • Jönköping
#1
26 maj 2011 - 08:38
Gilla
Jag är en 39-årig nybliven mamma (19 mars) som har sprungit litegrann innan graviditeten, bl.a. några Göteborgsvarv på dryga 2 timmar. Jag har i stort sett inte tränat under graviditeten alls av olika skäl. Allt var som det skulle på efterkontrollen hos barnmorskan för ett par veckor sedan.
Jag undrar nu hur tidigt man kan börja springa efter graviditeten med tanke på risken för framfall o.s.v.? Behöver lite pulshöjare och älskar att springa. Tycker promenader är rätt trist...

Finns det någon som har lite kunskap i detta som kan svara. Jag har svårt att hitta något om det.
Kinsei
1974 • Malmö
#2
26 maj 2011 kl 08:56
Gilla
De generella rekommendationerna är att vänta med träning åtminstone sex veckor och att sedan börja väldigt försiktigt. Jag vet att det finns de som hävdar att man bör vänta ännu länge med att hoppa eller springa, men av allt jag har läst så finns det inga belägg för att de som börjar springa tidigare generellt sett har mer problem med framfall och inkontinens än de som inte gör det. Men så klart beror det på de egna förutsättningarna. Lyssna till kroppens signaler och var flitig med knipövningarna!

Kan f.ö. säga att jag sprang hela min graviditet och började igen två veckor efter förlossningen. Jag har inga problem med framfall eller inkontinens.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.