Löpning Träning 7 inlägg 3526 visningar

Dålig ork på låga varv

Conny Adolfsson
1954 • Hyltebruk
#1
20 juni 2011 - 00:11
Gilla
Gjorde en pacemaker-kontroll för en vecka sedan, dom ändrade en del inställningar för att det kanske skulle gå lättare att springa. Samtidigt har jag en lättare sträckning i en vadmuskel, och springer inte just nu. Det jag märkt senaste veckan är att jag inte har någon riktig ork, går jag uppför en trappa blir det som kramp i bröstet, och svårt att andas, man undrar nästan om döden lurar runt hörnet. Idag skulle jag klippa gräsmattan, och det krampade och hadde sig i bröstet, precis mitt i bröstet där man brukar ha pulsbandet vid träning. Sen tog jag på pulsbandet, och gick en runda för att se vad som skulle hända, efter 150 m var pulsen 105 och det kändes en aning trögt i bröstet men det blev inte värre, efter 400 m ökade jag takten, och fick upp pulsen kring 130, lite trögt i bröstet men det blev inte värre, sen tog jag i lite till och fick upp pulsen till 150, och då kändes det ok i bröstet, sen gick pulsen ner en bra bit, jag gick ganska lugnt, då kom krampen i bröstet, och det kändes ganska obehagligt, nu testade jag att öka farten så pulsen steg 10 slag, då försvann krampen genast, nu var jag framme vid min snittsel i ett träd som markerade att jag gått 2 km, och hadde en lätt km framför mej med mest nedförsbackar. Jag startade klockan och gick fort 7.51 puls 158 som högst, snabbaste jag gått, men det var ju en lätt km, jag får gå i andra riktningen också så får det bli en genomsnitts tid. Lite vila och så full fart (kanske oren gång) pulsen låg på 179 i värsta uppförsbacken tiden blev 6.54 visste inte att jag kunde gå så fort, och det bästa av allt ingen kramp i bröstet. Men det hela är ett mysterium för mej, förstår inte varför jag inte orkar vid lättare ansträngning, är det någon som vet ? eller har liknande problem ?
Johnny Bråttom
2007 • Stockholm
#2
20 juni 2011 kl 15:58 Redigerad 20 juni 2011 kl 16:12
Gilla
Det kan inte vara astma? Det är som värst nu på sommaren om man är allergisk mot gräs tex.
Conny Adolfsson
1954 • Hyltebruk
#3
20 juni 2011 kl 21:45
Gilla
Det är ju inget nytt att jag orkar dåligt vid måttlig ansträngning, av och till är snuvig, seg i halsen, blir hes utan att vara förkyld, klåda i ögon. Men den våldsamma kramp-känningen i bröstet var mycket intensivare än tidigare. Jag har många gånger misstänkt att jag är allergisk mot någonting, men inte kunnat räkna ut vad det är. Många löpare har problem med astma och allergier, men ingen tycks känna igen mina symptom, med dålig ork i början, och sedan normal ork vid hård ansträngning.
Johnny Bråttom
2007 • Stockholm
#4
21 juni 2011 kl 07:40 Redigerad 21 juni 2011 kl 07:41
Gilla
Det är ganska vanligt att det går trögt i början (dvs. på låga varv) när man har astma. Det krävs därför ofta långa uppvärmningar om man har astmakänningar.

Jag tycker du ska gå och testa dig. Mediciner löser de flesta problemen med astma. Jag har själv bara problem vår och sommar och endast vid ansträngning.
Conny Adolfsson
1954 • Hyltebruk
#5
22 juni 2011 kl 01:57
Gilla
Det konstiga är att jag mår alldeles utmärkt när jag sitter still vid datorn, men ringer telefonen, och jag reser mej, går några steg, då kan andningen bli tung, det blir med en viss fördröjning, och det räcker med en mycket obetydlig ansträngning. Även vid styrketräning är det en aning problem, man står med stången frivänd, och skall pressa upp den på raka armar 15 gånger, när man lyft den 5 gånger blir det tungt i bröstet, men löpare ger sig inte, och det släpper i bröstet om man fortsätter. I måndags när jag var i Malmö skulle jag ta trapporna upp till 4:e våningen, men vid 3:e fick jag stanna upp ett ögonblick. Jag skall nog kolla upp dom här problemen senare. Just nu har jag min arbets-skadade hand att rehablitera, och hinner inte med ytterligare läkarkontakter, men jag håller ett öga på vad som händer med andningen, kollar väl en del på nätet också för att se om jag finner några ledtrådar om varför det beter sig som det gör, för här på forumet finns nog inte så mycket kunskap att hämta, för många tror och tycker saker utan att alltid veta. Inte ens läkarna vet vilken medicin dom skall skriva ut, jag testade några mediciner mot ansträngningsastma februari 2008, men märkte ingen skillnad när jag sprang, jag använde bland annat en tablett som hette SINGULAIR den gjorde mej väldigt ren i halsen, den var bra men djävligt dyr,
Oxisturbuhaler att inandas märkte jag ingen effeckt utav alls.
John P
1970 • Trelleborg
#6
22 juni 2011 kl 07:13
Gilla
Betablockerare?
Conny Adolfsson
1954 • Hyltebruk
#7
22 juni 2011 kl 19:20
Gilla
Betablockerare sänker pulsen, och gör att man orkar sämre vid löpning, men sådana är inte mitt problem. För mej startade problemen genast efter att dom ändrat inställningarna på Pacemakern som jag har inopererad, jag har hört utav sjukhus personal att det kan ta lite tid för kroppen att vänja sig när man ändrat inställningarna, man kan bli yr och lite av varje. Idag har jag grejat i trädgården, tagit bort långt gräs och rensat upp lite, jag har inte kännt av några större problem med andningen idag, tror nästan att ifall man glömmer att känna efter, då blir det mindre problem.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.