Löpning Kost & Näring 3 inlägg 6784 visningar

Hur går jag snabbt ner mina 2.5 semester kilon?

1985 • Göteborg
#1
20 juni 2011 - 23:37
Gilla
Har gått ner ca 12 kg på några månader med hjälp av mycket träning och bättre kost ( mycket pulverdiet och keso), var i new york nu förra veckan i 7 dagar och har gått upp 2.5 kg. Hur går jag snabbt ner detta igen???
Kom med mångs tips ( kör flera powerwalkar och löpningar varje dag,precis som innan men ångesten är otroligt hög just nu.
Har bmi kring 20.5....
Malin Svanberg
1980 • Bromma
#2
21 juni 2011 kl 12:57
Gilla
Ditt bmi ligger på den undre delen av normalintervallet så varför så bråttom med viktnegång? Som tjej är det dessutom vanligare att diffa mer i vikt beroende på var man är i en hormoncykel också. Om du börjar stresssa kroppen för att gå ner snabbt nu så är det nog mer troligt att du stannar i vikt då den lagrar i stället för att förbränna då den tror att det är krisläge. Ta det lungt och ge det några veckor så är kilona borta igen om du fortsätter att träna som innan.
1981 • Katrineholm
#3
21 juni 2011 kl 13:32
Gilla
Håller med Malin. Sen så vet jag inte riktigt om jag räknar pulverdiet och keso till "bättre kost", det är nog rätt lätt att gå upp i vikt igen om man svälter sig så. Men som sagt, du behöver inte gå ner i vikt och det är dessutom inte säkert att du verkligen hade ökat hela 2,5 kg, det kan ju ha varit så att du hade mer vätska i kroppen. För att gå upp 1 kg i vikt krävs det ca 7000 kcl "för mycket", alltså utöver det som kroppen behöver. Det skulle göra att du stoppat i dig 17500 extrakalorier på en vecka och det känns helt osannolikt även om du ätit och druckit en hel del gott. Slappna av du och väg dig inte så ofta, det kommer att rätta till sig.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.