Löpning Kost & Näring 34 inlägg 7462 visningar

Runes Kakor

1972 • Dalsjöfors
#1
17 juli 2011 - 09:38
Gilla
Gjorde för första gången en plåt med Runes Energikakor för några dagar sedan. Dom är fortfarande klibbiga som när jag bakade dem. Jag trodde ju att de skulle hårdna till. Nu till frågan. Beror detta på att jag inte kokat "knäckblandningen" tillräckligt länge eller ska kakan heltenkelt vara klibbig ?
< < < 1 2 > > >
Kim Dahl
1976 • växjö
#2
17 juli 2011 kl 09:39
Gilla
Ju längre du kokar desto hårdare kaka.....Dom är toppen hur som helst... L
#3
17 juli 2011 kl 10:14
Detta inlägg har raderats
Jonas Dartman
1967 • Linghem
#4
17 juli 2011 kl 10:25
Gilla
Jag förvarar min i i kylen, i en glasslåda. Lager på lager med smörpapper mellan. När jag väl ska ha med mig några slår jag in dem i lite aluminiumfolie. Fungerar bra!
1956 • PARTILLE
#5
17 juli 2011 kl 11:13
Gilla
Som Jonas. Fast jag lindar in mina i smörpapper också...
Pär Hansson
1975 • Järna
#6
17 juli 2011 kl 11:52
Gilla
I de recept jag har läst står att man ska koka smeten i 45-50 minuter, men jag kokade i 70 minuter och kunde nog ha kokat ännu längre. Men dom funkar ändå bra som kakor med den hårdhet/mjukhet som dom fick. När dom hade svalnat förpackade jag varje kaka i plastfolie, och det var ett jäkla pilljobb, men jag är glad för det i efterhand.
HelenaH
1966 • Karlstad
#7
17 juli 2011 kl 13:25
Gilla
Borde funka att koka smeten i mikro istället. Det brukar jag göra med vanlig knäck som ju är samma blandning. 10 minuter brukar räcka då så man sparar ju lite tid. Har dock inte provat med kakorna men tänkt testa nån gång snart.
Conny Adolfsson
1954 • Hyltebruk
#8
17 juli 2011 kl 16:52
Gilla
Är det någon som har receptet på Runes Kakor ? vore kul att prova, jag har mest kört med snickers, men dom kan vara i sötaste laget om man behöver äta mer än en.
Andreas Kerren
1984 • Åkarp
#9
17 juli 2011 kl 16:55
Gilla
7-8 delar havregryn
3 delar sirap
3 delar socker
3 delar grädde
Conny Adolfsson
1954 • Hyltebruk
#10
17 juli 2011 kl 17:12
Gilla
Tack Andreas!
#11
17 juli 2011 kl 17:27
Detta inlägg har raderats
Andreas Kerren
1984 • Åkarp
#12
17 juli 2011 kl 17:29
Gilla
så var det nog jag hakade nog upp mig på att han hade en del som 3dl
Jonas Dartman
1967 • Linghem
#13
17 juli 2011 kl 17:33 Redigerad 17 juli 2011 kl 17:33
Gilla
Jag bytte ut en del av havregrynen mot hackade nötter (val- och hassel-) och slog i lite hackade russin och torkade aprikoser också, Och lite druvsocker.

Både dottern och modern nallar gärna av kakorna "för att de är så goda". Men hu vad söta de blir. Kakorna alltså.

Conny Adolfsson
1954 • Hyltebruk
#14
17 juli 2011 kl 20:33
Gilla
Jag får nog testa ett kakbak, men har ingen grädde hemma just nu.
2006 • Alingsås
#15
17 juli 2011 kl 20:46
Gilla
Gjorde en rejäl laddning med Runekakor för ett tag sedan, de är oerhört goda och ligger där i frysen i lagom stora bitar bara att plocka och plocka tills allt är slut innan det är dags att ha med dem på löppassen.

Vanliga energy bars är så äckliga att man kan köpa en och bära den med sig på alla passen.

Ska testa att göra en ny laddning Runekakor i höst.
Pär Hansson
1975 • Järna
#16
18 juli 2011 kl 10:25
Gilla
Här är Runes eget recept http://www.loparlarsson.se/content/view/34/57/
och här är två recept som har lite andra proportioner på knäck-ingedienserna http://cyberjunkies.wordpress.com/2010/04/28/turboladdade-runekakor-egentillverkade-power-bars/ http://www.utsidan.se/cldoc/smalandskt-julbak_454.htm

Jag földe de senare och tyckte det blev bra. Fyllningen kan man ju variera med vad man har lust att stoppa i, och om man tycker kakorna blir för söta så kan man ju öka mängden fyllning.
#17
18 juli 2011 kl 15:37
Detta inlägg har raderats
1971 • Vendelsö
#18
14 augusti 2011 kl 11:36
Gilla
Vet nån om det går att byta ut grädden mot nåt annat? Jag tål inte mjölk... Det finns havrebaserade produkter som går bra, men de får helt andra egenskaper när man kokar dem...
Maria
1981 • Gävle
#19
14 augusti 2011 kl 12:59
Gilla
Nu har jag inte provat detta recept men tycker allt som oftast att det går utmärkt att byta ut grädde mot Oatlys Imat utan att slutresultatet påverkas. Så du kan alltid prova.
1971 • Vendelsö
#20
14 augusti 2011 kl 14:51
Gilla
Tack Maria. Ja, man kan alltid pröva. ;)
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.