Löpning Tävlingar & Motionslopp / Lidingöloppet 2011 7 inlägg 3975 visningar

Förkyld sista veckan

Johanna Fälth
1977 • Tenhult
#1
19 september 2011 - 09:36
Gilla
Mina tankar kring de sista träningspassen innan LL har fått ge vika för snuva och förkylning. Jag har inte varit ute sedan måndagen den 12 september. Jag känner mig hyfsad, men är framför allt snuvig och förkylningsmatt. Värst var det torsd-lörd, jag inbillar mig att jag är på bättringsvägen. Jag har inte hostat, bara nyst. Jag hoppas kunna pröva benen på onsdag och torsdag, men inser att det inte blir mer än att ta det lugnt.

Hur illa är detta inför lördag, om jag då är helt frisk? För två veckor sedan drömde jag om att 11.5 i snitt inte skulle vara omöjligt och att en tid under 2.45 var realistiskt. Jag kommer att bli så besviken om jag inte kan springa mitt bästa. Detta är första förkylningen på ca 6 månader, efter Vätternrundan har jag löptränat rätt seriöst.

Finns det hopp, om jag bara blir helt kry?
Tips på förkylningskurer?

Mvh/Jo
Johan Nilsson
1994 • Falun
#2
19 september 2011 kl 12:24
Gilla
Det är bara att springa så länge du inte har feber och halsont i regel! Tycker dock inte att du ska ha något resultatmål då du har varit förskyld under längre tid.!
1981 • Göteborg
#3
19 september 2011 kl 13:07
Gilla
Johanna: Det finns några saker, som man inte jämt kan "rå" för då te c förkylning. Nu gäller det att anpassa sig till det förutsättningar som finns, att kunna genomföra L.L på ett bra sätt utifrån du har varit borta från träningen i 8-9 dagar.
Du kommer fixa L.L galant. Kör hårt, visualisera allt positivt som finns så kommer detta bli årets lopp.

Käkar själv vitlök nu, 1 klyfta varje kväll inte för jag är sjuk utan i förebyggande syfte.
Jag knaprar även vitlök vid förkylning, så det är mitt tips
1953 • Södertälje
#4
20 september 2011 kl 20:56
Gilla
Har haft problem med en benhinna hela sommaren och känner av det nu med MEN: SMHI säger att det blir sol och 15 grader på lördag så jag ska dit och njuta av vädret och den vackra naturen utefter lidngöloppsbanan så får det ta den tid det tar. Det tycker jag att du också ska göra Johanna. Njut i stället för att tänka på det mål som du kanske inte kan nå. Förutom om du har vinnarskalle förstås. Då kan du glömma mitt inlägg.
jakob gawlik
1974 • eslöv
#5
20 september 2011 kl 21:22
Gilla
Jag har haft otur ett par gånger till cykellopp i år. Förkylningar och halsont och annat jäkelskap som kommer hem från dagis :)
Jag har helt enkelt släppt alla prestationskrav till de loppen och låtit pulsklockan bestämma. Det har fungerat ganska bra och jag har tagit mig igenom trots tveksam hälsostatus. Man kan ju passa på att njuta också :)
Värst var det på gran fondo i våras, men då hade jag inställningen att bryta i samma sekund som pulsen rusade. Det gjorde den inte och istället hade jag en underbar dag. Så, ta det lugnt och bryt om det känns för jävligt, om inte så har du ju haft kul!

Johanna Fälth
1977 • Tenhult
#6
29 september 2011 kl 22:38
Gilla
Tack!! Kände mig helseg ända fram till start, men sen flöt det faktiskt på, första milen kändes riktigt ok, lite trångt och ryckigare än jag tänkt, men det fanns ork. Sista 15 km gick lite långsammare, men totalt gick det ändå lite snabbare än sist jag sprang, så jag måste vara nöjd. Tänker ändå på hur det kunde ha gått om jag bara fått vara frisk, men jag vet att det inte bara går att dubbla sin tid från 15 km -
#7
30 september 2011 kl 09:50
Detta inlägg har raderats
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.