Löpning Kom igång 88 inlägg 12538 visningar

Hur vågar ni springa ensamma?

Jennie S
1976 • Solna
#1
9 oktober 2011 - 22:00
Gilla
Lite fånig fråga kanske som inte har så mycket med löpningen i sig att göra. Började springa i somras och då var det ju härliga ljusa kvällar. Nu är det becksvart ute och nu ikväll insåg jag just att jag är för feg för att springa ensam i mörkret. Har inga upplysta fina motionsspår där jag bor, utan det är bara korta sträckor med belysning och resten becksvart. Usch... Har ingen springkompis och vill ju inte ha det heller, har aldrig kunnat slappna av när ag springer med någon annan utan vill följa min egen rytm osv. Hur sjutton gör ni ensamma joggare? Trotsar ni mörkret utan problem?
< < < 1 2 3 4 5 > > >
1981 • Uppsala
#2
9 oktober 2011 kl 22:14
Gilla
Spring på upplysta gator? Längs med bilvägar? I reflexväst? Jag vågar inte heller springa i mörker, också pga skaderisken, man ser ju inte vad man springer på (sten, rötter, små hundar).
Kajsa B
1987 • Göteborg
#3
9 oktober 2011 kl 22:21
Gilla
som emmelie nämner oroar jag mig mest för skaderisken om jag springer i mörker. Har dock mött smarta löpare ibland som kör på pannlampa.

om du menar den vanliga ensam tjej i mörker rädsla så har jag ingen sådan. jag går inte på mörkergraden, jag går på tid på dygnet och vilken dag i veckan det är.
1967 • skurup
#4
9 oktober 2011 kl 23:03 Redigerad 9 oktober 2011 kl 23:04
Gilla
Ska jag till skogen och springa (ensam) så vill jag inte synas...Då lyser det ju ``här kommer jag rent själv`` Men ska man springa på en landsväg så e det ju inte fel om bilisterna ser att du är ute..
sen ser det alltid mörkare ut innifrån och ut genom fönsteret... när man varit ute en stund så vänjer ögonen sig lite och man ser allt från den ljusa sidan..
1988 • Uppsala
#5
9 oktober 2011 kl 23:16
Gilla
Om jag känner mig lite mörkrädd brukar jag ringa någon så iaf någon vet vilken tid och sträcka jag tänkt springa på ett ungefär. ;)
1979 • Bonnarp
#6
10 oktober 2011 kl 07:23
Gilla
Träningssäkerhet:
Spring där du vet hur det ser ut, pannlampa för att lysa upp,
bär reflexväst.

Personlig säkherhet:
Spring inte med musik i öronen, ha med något i självförsvarsändåmål, spring inte ensam, tala om för någon vän att du ska ut, hur länge och vilken runda så de vet vart du är/var, spring där det är upplyst.
Karibou
1976 • Sundbyberg
#7
10 oktober 2011 kl 07:41
Gilla
Hej Jenny

Tänkte precis på samma sak igår. Brukar springa på morgonen efter at ha lämnat barnen på skolan, dock nu måste jag ta en kvällspass istället. Såg igår att det blev mörk rätt tidigt.

Antar att jag kommer att springa helst i stan eller hitta en joggkompis om jag vill fortsätta de vanliga vägar jag tog under sommartiden.

Som Fredrik säger, detta gäller vanlig personlig säkerhet (typ springa i mörkret i Slottskogen skulle man kanske undvika oberoende om man är mörkrädd eller inte.
Richard André
1969 • Torslanda
#8
10 oktober 2011 kl 07:51
Gilla
Förra vintern hade jag en dålig pannlampa. Den var visserligen billig men jag fick vad jag betalade för. Nu har jag just köpt en Silva XCL och skillnaden är enorm, den är bekväm att ha på huvudet och ljuset är underbart. Det finns säkert andra och billigare märken, jag menar bara att det kan vara värt att lägga lite pengar på bra ljus.
Sen är det ju inte fel att ha en mobil med ifall man skulle skada sig.
1970 • Uppsala
#9
10 oktober 2011 kl 08:37
Gilla
Jag bor på landet där det inte är upplyst annat än på större vägar. Eftersom jag unvdiker att springa bland bilarna så mycket jag kan är det småvägar och skogen som gäller. Där har jag alltid pannlampa när det är mörkt samt även reflexväst för att andra ska se mig.

Jag är inte det minsta rädd för att någon annan ska göra mig illa, utan det handlar bara om att se och synas för min del.
Vad gäller skaderisken berättar jag alltid hemma vart jag ska och hur lång tid jag blir borta. På längre turer tar jag med mobilen för att kunna ringa efter hjälp om olyckan är framme. På kortare turer räknar jag med att kunna linka hem.
1967 • Uppsala
#10
10 oktober 2011 kl 08:55
Gilla
Förra vecka gav jag mig ut när jag fått hem ungarna från skolan och maten på bordet då var klockan ungefär 18. I början gick det bra men när jag kom in på den oupplysta delen av rundan blev det otäckt. Jag har alltid hunden med mig så jag är inte rädd för att bli attackerad men en bil tvingade mig till ett skutt ner i diket trots att den måste ha sett mig på långt håll eftersom både jag och hunden har reflexväst. Och att springa i beckmörker utan att veta vad man sätter fötterna är inte roligt även om man inte är rädd. Fler och fler turer kommer ju att ske i mörker så jag tänker mig att springa upp och ner för de få upplysta gator som finns (min man föreslog att jag skulle ta 100 varv runt huste men det känns inte lockande!).
Alice Sundström
1968 • Gislaved
#11
10 oktober 2011 kl 09:02
Gilla
Jag är nog mer rädd för att skada mig genom att trampa fel eller trilla än att någon annan skulle göra mig illa. Därför springer jag på upplysta vägar och så fort jag införskaffat pannlampa maler jag vidare på de oupplysta.
Anders Hedlund
1942 • Båstad
#12
10 oktober 2011 kl 09:32
Gilla
Jag e ful o gammal, dessutom man. så jar tror knappast att nån vill mig nått! :)
Linda Nethercott
1974 • Tyresö
#13
10 oktober 2011 kl 10:11
Gilla
tyvärr blir det mest på asfalt, alltså gatorna runtomkring. Men jag har även lyckan att bo nära en IP där man oftast kan ta några varv på löpartracken, även om det blir en aning enformigt.
Lotten A
1977 • Åtvidaberg
#14
10 oktober 2011 kl 11:33
Gilla
Jag springer gärna i mörkret. Jag bor på landet och det är kolsvart där jag springer. Jag har pannlampa och springer med reflexväst på en bilväg. Enda faran jag skulle kunna komma på är att jag träffar ett argt vildsvin, men ännu så länge har det inte hänt. Har dock träffat på en arg tjädertupp en gång, då blev det springa av!!!! :D

Är det överfall av andra människor du är rädd för så kanske du kan ha med dig ett överfallslarm, ett sånt där litet som man kan trycka på som tjuter högt?

1974 • Göteborg
#15
10 oktober 2011 kl 11:41
Gilla
Efter att en gubbe försökte köra på mej en tidig Söndags morgon för 2år sen. Så springer jag bara på cyckel banor.. Riktig hemsk upplevelse som satt i ett tag.

Så jag tycker inte man skall springa längs bilvägar för man vet inte vem som sitter i bilen man får bakom sej..
Han som försökte köra på mej skrek och fråga om jag var polis innan han började jaga mej så han hade nog någon nojja..
Fast jag springer fortfarand 6-7 på Söndagsmorgon som nog inte heller är den bästa dagen i veckan...
Micke Larsson
1971 • Norge
#16
10 oktober 2011 kl 13:36
Gilla
Andreas: Det där snacket om "goa gubbar" där nere verkar starkt överdrivet. Vilken dåre!

Själv springer jag helst elljusspår på kvällstid, men efter att de släcks (och när snödrivorna blivit för höga) kör jag gång- och cykelvägar i första hand.

Jennie: Nog måste du väl kunna hitta en upplyst gångbana på nära håll i Solna?
1967 • Uppsala
#17
10 oktober 2011 kl 13:50
Gilla
Det där med elljusspår i mörker vete tusan om jag skulle våga mig på! Vi har ett mitt ute i skogen där jag bor - inte ett hus eller ens en väg i närheten - vad skulle man göra om ljuset plötsligt slocknar när man är längst bort på rundan! Treva sig tillbaka genom en kolmörk skog i flera km känns inte skoj! Då låter 100 varv runt huset hemma tom som ett bättre alternativ!
Micke Larsson
1971 • Norge
#18
10 oktober 2011 kl 14:54
Gilla
Camilla: "Det där med elljusspår i mörker vete tusan om jag skulle våga mig på!"

Det är just i mörker man har användning för elljusspår. Vore det alltid dagsljus skulle de heta dagsljusspår.

Och de släcks väl inte plötsligt? Antagligen har kommunen en angiven tid för när ljuset fimpas. Strömavbrott kan det ju bli, fast så vanliga är de inte. Om det händer får man treva :-), hem brukar man komma. Hundra varv runt huset låter... inte så kul.
Kinsei
1974 • Malmö
#19
10 oktober 2011 kl 15:49
Gilla
Jag har aldrig känt mig rädd när jag sprungit. Inte särskilt ofta annars heller, men nykter och löparklädd (och utan lurar i öronen) känner jag mig väldigt lite som måltavla för ev. vålsmän. Fast eftersom jag bor i stan blir det vanligtvis upplysta gator eller cykelvägar.

Skulle jag ha varit rädd av mig skulle jag ha valt en väl upplyst och befolkad sträcka, någon sådan brukar väl finnas om man inte bor väldigt ödsligt. Och bor man riktigt ödsligt är väl risken ännu mindre att något skulle hända!
Henrik
1972 • Borås
#20
10 oktober 2011 kl 16:39
Gilla
Kop en laglig sjalforsvarsspray eller ta med en snusdosa fylld med finmalen peppar som du kan kasta i ogonen pa en ev. angripare. Ar man mentalt forberedd pa att ngn ska dyka upp bakom en buske sa vinner man nastan alltid .... nyckel mellan fingrarna som petas in i ogat funkar ocksa om man maste... men skogen ar ofarlig och morkret skyddar. Busarna ar mer radda for morkret an vi lopare.. Lycka till
< < < 1 2 3 4 5 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.