Distans i Runkeeper inte samma som på Jogg.se - Löpning
Löpning Rundor & Kartor 3 inlägg 5665 visningar

Distans i Runkeeper inte samma som på Jogg.se

1972 • Uppsala
#1
20 november 2011 - 21:52
Gilla 
Jag importerade nyss mitt första pass från Runkeeper (http://runkeeper.com/user/magnus_asplund/activity/60530918) till jogg.se. I Runkeeper mäter passet 16,22 km men när det är exporterat till Jogg.se mäter det 15,92 km (http://www.jogg.se/Traning/Pass.aspx?id=4254947). Kan någon förklara det?
Sven Gustafson
1966 • Lund
#2
22 november 2011 - 10:35
Gilla 
Just Runkeeper har jag ingen erfarenhet av men jag har precis samma erfarenhet med Sports Tracker. Tror att det har att göra med hur man tolkar GPS-datan, dvs om man endast räknar med "raka" sträckor mellan punkterna eller om man lägger in någon form av intelligent beräkning på hur man rört sig. Jag får en sträcka i SportsTracker, en på Jogg och en tredje om jag laddar upp filen till Garmin. Förhållandet är något sånär lika från gång till gång så om man bara håller sig till en så kan man iallafall jämföra tider och sträcker med varandra.
Henrik
1972 • Borås
#3
22 november 2011 - 15:32
Gilla 
Har markt av en forsamring med Runkeeper efter den senaste uppdateringen med autopaus.

Om man inte laddar upp passet direkt efter att man stoppat det sa stoppar aldrig tiden riktigt. Det star att den stoppat pa telefonen, men nar man sedan laddar upp det pa runkeepers sida visar det sig att de raknat med tiden mellan stoppet och uppladdningen, som kan vara en extratimme eller sa beroende pa hur fort man far internettackning efter passets slut. (springer utomlands och har bara internet hemma tradlost). Nagon annan som haft samma problem som har en lostning????
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.