Löpning Träning 3 inlägg 3253 visningar

alltid träningsverk i benen ?

Markus Nilsson
1994 • Åstorp
#1
18 december 2011 - 13:11
Gilla
hejsan alla!
trots att jag vilar 2-3 dagar kan jag fortfarande ha träningsverk eller vara extremt trött i benen :(
jag äter förresten som en häst, försöker få i mig nånting efter passen.
jag är ganska smal, 182 lång och 70-72 kg tung, några tips ? börjar känna mig motivationslös ..// Markus
1970 • Södertälje
#2
18 december 2011 kl 13:55
Gilla
Du kanske gillar när det känns? Du är väl inte sjuk? Hur ser träningen ut som får dig att må så? Jag tog en snabb titt i din td. Kanske springer du för sällan och för hårt? Mycket terräng, backar och tempolöpning tar hårt på musklerna. Du är ju ung och stark, lätt att man tar i för hårt.
Grundträning: Testa att köra 4 pass löpning varje vecka, varav två i lätt distanstempo, ett längre pass i lätt tempo och bara ett pass kvalitet (intervaller, snabbdistans etc).
För mycket för tidigt är väl en vanlig källa till skador, lugn progression ska det vara, bara öka lite i sänder. Testa att följa något av träningsprogrammen här kanske?
Markus Nilsson
1994 • Åstorp
#3
18 december 2011 kl 14:52
Gilla
Tack Ola för ditt inlägg, verkar faktiskt som att jag kanske kör för hårt, jag har ju inte löpt allt för länge så kanske får dra ner lite på kvalitetspassen, man är kanske lite för ivrig inför 2012 lopp man tänker ställa upp i ? :), ska testa och köra enligt träningsprogrammet "milen under 50" till att börja med , fast att jag vet att jag tar milen på cirka 48 så känns det ändå som att det är här jag får börja, och sedan jobba mig uppåt ! // tack än en gång MVH Markus
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.