Löpning Träning 6 inlägg 7071 visningar

Kan två kortare pass samma dag ersätta långpass?

Jason
1968 • Älta
#1
2 maj 2012 - 14:55
Gilla
Hej, Funderar på hur jag kan göra mina pass lite roligare. En tanke jag hade är att dela upp helgens långa pass i två lite kortare delar. någon som har testat det? Andra tips på bra saker som gör löpträningen mer varierad?
Mikael Eriksson
1974 • Märsta
#2
2 maj 2012 kl 15:21
Gilla
hela iden med helgens långpass är ju att träna kroppen på att hålla igång lång tid, skulle väl fungera om du körde två långa långpass antar jag, det har jag förstått är en vanlig företeelse i ultrakretsar, där man kör "back to back" långpass två dagar i rad.

annars är jag fortfarande för ny för att komma med mer input :)
Kinsei
1974 • Malmö
#3
2 maj 2012 kl 16:30
Gilla
Jag tror inte att två kortare pass kan ersätta ett långt. Poängen med långpass är ju, som Mikael sade, att hålla på länge. Däremot kan det vara bra på andra sätt med två pass med kort vila emellan. Dessutom kanske tempot och den totala distansen blir högre på det sättet. Alltid bra med variation, särskilt om man upplever långpass som tråkigt.
1968 • Kapp
#4
2 maj 2012 kl 16:48
Gilla
Nej det kan det inte! är en el annan veteskaplig förklaring på det,som jag inte helt kommer ihåg varför.
Lina
1984 • Bromma
#5
2 maj 2012 kl 20:24
Gilla
Jag kör ibland två pass på en dag... särskilt bra om man känner sig små-sliten för ett långpass men ändå vill ha mängden ;-)

Kan vara roligt att variera sig också, precis som du skrev :-)
Micke Larsson
1971 • Norge
#6
2 maj 2012 kl 20:42
Gilla
Det beror väl lite på vad man är ute efter? Springer du för att bli bra på korta eller långa distanser, för att må bra, gå ner i vikt eller helt enkelt för att det är roligt?

Om du i första hand springer för att du gillar att springa, men (om jag tolkar dig rätt) känner ett behov av att göra passen roligare och att undvikande av långpass kan vara ett sätt att nå dit, i så fall skulle jag säga att du med fördel kan byta ut ett och annat långpass mot två kortare. Samma sak om din träning i stor utsträckning handlar om att bränna kalorier.

Vill du däremot satsa på en karriär som ultralöpare är det antagligen inte att rekommendera. Fast om du upplever att långpassen gör träningen långsiktigt tråkigare är det förmodligen inte där skon klämmer. Mitt problem är motsatt, jag skulle helst byta ut alla mina pass mot långpass och aldrig springa kortare än två mil, men då protesterar både kroppen och kalendern.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.