Löpning Skador & Rehab 8 inlägg 9620 visningar

ont i ljumsken

Staffan Malmberg
1954 • Hyltebruk
#1
30 maj 2012 - 07:30
Gilla
Låter som en irriterad höftböjare. Gå till sjukgymnasten. Jag var tvungen att vila över 2 månader pga höftböjare+inre lårmuskel. Det finns fortfarande kvar men hindrar mig inte nämvärt längre. Men några intensiva intervaller kör jag inte mer.
1961 • Kävlinge
#2
30 maj 2012 kl 09:27
Gilla
Liknar de symtom som jag har haft 2 gånger. Jag kunde inte springa mer än 1 km. Efter 1(!) besök hos sjukgymnast så var jag åtgärdad. Jag hade olika längd på benen. Högerbenet var spänt från ljumsken ner i låret. Jag kunde löpa direkt igen efter besöken.
Jag går hos http://www.imc-malmo.com/

Som Staffan skriver, gå till sjukgymnasten så fort som möjligt.
Jonny Boysing Ottosson
1959 • Sibbhult
#3
30 maj 2012 kl 09:44
Gilla
Jag blev för en vecka sedan opererad i ljumsken,Har haft problem till och från sedan i Januari,
Jag hade också en smärta som strålade ner på insidan av låret.
Men jag var ändå skeptisk till operation pga Ljumskbråck eftersom jag ej hade några utbuktningar.
Men nu blev det operation,och man hittade ett litet ljumskbråck.
Och enligt läkaren kan de ställa till med väl så mycket problem som ett stort bråck.
Hoppas du får rätsida på ditt problem,
1952 • Varberg
#4
30 maj 2012 kl 09:49
Gilla
@Veronica: Sätt dig på golvet och lyft benet rakt upp. Är det höftböjaren så lär du känna det. Cykling upplever jag som bra rehabträning för det mesta. Lite svårt att säga om det är höftböjaren, men känn efter.
Bo Engwall
1955 • Uppsala
#5
30 maj 2012 kl 11:29 Redigerad 30 maj 2012 kl 11:31
Gilla
Sacro-iliaca-leden som är en stramled dvs ytterst lite rörlig i bäckenet mellan korsbenet (sacrum) och tarmbetet (ilium) är ganska ofta lite skadad/låst efter överrörlighet hos t ex asfaltnötare.

Det kan som någon skrev ovan leda till obalanser som funktionellt sett ett kortare ben, men inte behöver innebära lika stor skelletlängsskillnad på benen.

Det kan ge spänningar lite var stans, t ex ischiasliknande och ljumsksmärtor. Jag har förstås haft båda :-)

Bra sjukgymnaster, kiropraktorer och naprapater kan bl a med manipulation tillrättalägga sacro-iliaca-leden och kanske ge styrke- och stretch-tips.

----------

Orsaken i ditt fall kan förstås vara någon annan, t ex ren muskelfästeskada, ljumskbråck etc som nämnts ovan.
Joel Jacobsson
1980 • bollnäs
#6
3 juni 2012 kl 12:13
Gilla
@Håkan: Tror att jag har liknande problem som du med kortare högerben och irriterad höftböjare. Vilket slags behandling fick du?
1986 • Sundbyberg
#7
3 juni 2012 kl 15:11
Gilla
Kan vara många olika orsaker, men som ALLA har skrivit, du måste kolla upp det hos en sjukgymnast eller naprapat. Behöver inte vara en stor grej, men oftast enligt min erfarenhet kommer ljumstont ifrån för stel quadriceps-framsidalår, höftböjare MEN det kan också vara en stelhet i rumpan och de mindre höftstabiliserare (gluteus medius och minimus) som gör att varje gång du lyfter benet får du dra med ljumsken och den blir tillslut irriterad.
Kolla inte fler återhämtningsnyheter på mattiasclaesson.com... Haha, jag var tvungen att puffa lite. Är inte inne på jogg.se så ofta. Men där kan ni maila om sådant här på info@mattiasclaesson.com // Mattias
1961 • Kävlinge
#8
13 juni 2012 kl 06:34
Gilla
@Joel, det är rena magin när jag har fått denna behandlingen(2 gånger). Sjukgymnasten håller på en 45 min med olika sträckningar/böjningar som jag får spjärna emot på. Han avslutar med att säga; "Nu är allt på sin plats igen"
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.