Löpning Skador & Rehab 5 inlägg 7968 visningar

Ont i magen/ljumsken?

1975 • Växjö
#1
23 september 2009 - 19:43
Gilla
Hej

Undrar en sak. Har haft ont som fasen i ett område som befinner sig strax ovanför snorren, till vänster.. Sträcker sig ner mot ljumsken men inte riktigt ända fram. Har suttit i säkert 1,5 månad nu Man kän säga att det sitter mellan magen och ljumsken.
Jag körde 4-5 5km-lopp under en veckas tid i somras, så snabbt jag kunde (ville ju slå ett personbästa..:) och det blev värre av det naturligtvis. Jag undrar, vad kan det vara som är fel? En sträckning i magmuskulaturen, eller kan det vara ljumskarna trots allt?. Har inte gått över, så jag börjar bli lite fundersam på vad det kan vara? Jag har väl iofs inte vilat helt utan har försökt springa lite blandat under tiden, abcke, längre sträckor, enstaka intervaller, men absolut inte försökt maxa.

Är det total vila som gäller? Hade uppehåll helt en vecka från all motion,men det funkade inte, så jag har kört lite grann för att hålla kroppen igång. Kanske var tokfel?

Har provat Naproxen, men det har inte funkat alls.

Några tips?
mvh
Johan K
1974 • ÖREBRO
#2
23 september 2009 kl 20:31
Gilla
Hade problem med ljumsken i somras och kunde knappt springa alls under ca 3 veckors tid. Anledningen var överträning som jag ignorerade. Jag har fortfarande känningar när jag utför riktigt intensiva pass, men försöker lägga in vila mellan de mest krävande träningar och det är mycket bättre nu.

Mitt tips är att prova motionscykel på gymmet eller om du har en hemma. För som det är vill man inte bli passiv pga en skada. En timma på cykeln ger bra konditionsträning och är ett mycket bra alternativ till jogging enligt min ringa mening. Dessutom en utmaning i sig där man blir bättre och bättre - och det är skonsamt mot ljumsken.

Vet precis hur det känns men testa att avvakta med joggen tills du känner att det blir lite bättre. Testa då ett mycket lugnt pass och funkar det - fortsätt - eller om det gör för ont, tillbaks till cykeln.
1975 • Växjö
#3
23 september 2009 kl 21:42
Gilla
OK, tack för tipset. Körde mycket cykelträning i våras. Fick mkt bättre kondis av det än att springa. Har dock försökt få lite snabbhet nu genom att försöka springa lite. Jag ska ta en funderare på att satsa ett par veckor på cykeln istället

mvh
Urban Axelsson
1965 • Ängelholm
#4
23 september 2009 kl 22:10
Gilla
Kanske den här diskussionen kan ge dig lite tips: http://www.jogg.se/default.asp?sida=forum&subid=8031&searchstr=

Lycka till
1975 • Växjö
#5
24 september 2009 kl 08:17
Gilla
Tack för länken!
mvh
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.