Löpning Kläder, Skor & Prylar 9 inlägg 4591 visningar

VFF, hur är känslan?

1976 • Göteborg
#1
21 juni 2012 - 10:46
Gilla
Tjenna,

Idag springer jag i New Balance MT10, Rätt så sköna (dock kanske lite för trånga), Kan klart säga att jag föredrar att springa helt barfota pga av känslan

Jag behöver inte nya skor men jag vill gärna ha något nytt för nytt är roligt :)

Funderar på att köpa VFF, Någon som har testat VFF och NB MT och kan svara på hur stor skillnad i känsla där är?.

Jag lider även av stela stortåleder, Funkar VFF då?

Tack för alla tipsen.
Gabriella Göthberg
1974 • Stockholm
#2
21 juni 2012 kl 10:51 Redigerad 21 juni 2012 kl 10:57
Gilla
Kan tyvärr varken göra någon jämförelse mellan skorna eller svara på din fråga angående stela stortåleder, men rekommendera VFF kan jag! Jag köpte ett par VFF Speed tidigt i våras och blev blixtförälskad. Fantastisk markkänsla och fantastiskt roliga att springa i!
1966 • Karlstad
#3
21 juni 2012 kl 10:55
Gilla
Samma här.. skön kul känsla att springa i, skönt med omväxling ibland, men dom kommer aldrig att ersätta skor för min del. Tror det finns ett samband med att man gått med vanliga skor i över fyrtio år. Men VFF har fått mig att börja löpa i allt lättare skor.. behöver inga dykardojor längre med decimetertjocka hälar. Häftig känsla att sprinta mitt i skogen med VFF.
1965 • Uddevalla
#4
21 juni 2012 kl 15:50
Gilla
Skriver under på Peters inlägg. Fantastiskt kul i terräng! Jag köpte mina KSO för 2 år sedan och hade egentligen ingen tanke om att ha dem just för löpning. De tester jag gjorde på asfalt dödade vaderna så motivationen fanns där inte. Har haft dem främst som promenad/alltialloskor då barfotakänslan behålls bra i dem. Testade för någon vecka sedan att springa med dem i skogen. Underbart kul oavsett trail eller nontrail (myren!). Jag är fast, har för säkerhets skull just beställt ett par till. Kan tyvärr ännu inte svara för jämförelse mot Minimus men jag lurar på att köpa ett par sådana med.
Johanna Linde
1987 • Essunga
#5
21 juni 2012 kl 22:25
Gilla
Köpte VFF Bikila efter Gbg-varvet förra året och gömde mina Asics Gel Kayano längst in i skamvrån. Har inte sprungit en km i dem sen dess. Älskar Fivefingers och skulle gärna ha en i var modell. Nu det senaste har jag börjat experimentera med lite mer dämpade barfotaskor som Hattori och Merrell Lithe Glove. Fast det är ju bara VFF som kan anses som "riktiga" barfotaskor tycker jag. Har precis beställt mig ett par NB minimus zero trail då jag saknar lite grepp på hala rötter osv i mina Bikila. Har dock inte fått dem ännu men längtar!
1970 • Fagersta
#6
21 juni 2012 kl 23:27
Gilla
Har beställt SeeYa och Spyridon från USA. Kommer bli perfekt att ha SeeYa på asfalt och Spridon i skogen och på Tjurruset! Problemet med Vff är att det blir svårt att springa i vanliga skor/pjäxor.
Mattias
1974 • Borås
#7
23 juni 2012 kl 19:20
Gilla
Rickard: Vad har du för storlek? Jag har ett par VFF Speed storlek 42 till salu, om du vill prova på utan att köpa ett par helt nya. 300 kr tänkte jag mig. Mönstret är lite slitet framtill, annars är dom hela och fräscha och håller många mil till.
1976 • Göteborg
#8
24 juni 2012 kl 09:37
Gilla
Tyvärr har jag lite större fötter än så, tack för erbjudandet iaf :)
Oskar Klintrot
1989 • Kalmar
#9
6 juli 2012 kl 12:35
Gilla
Jag springer i MR00 och VFF KSO. MT10 har väl inte zero drop vill jag minnas annars vet jag inte hur står skillnaden är mellan MR00 och MT10 (förutom att den ena är en landsvägssko och den andra terräng).

I alla fall, barfotakänsla tycker jag inte man får så mycket av i MR00 även om det är den absolut skönaste löparsko jag någonsin använt! Den dämpar bra på asfalten (känslan påminner om att springa barfota på mjukare underlag så det är inte frågan om någon vanlig löparsko-dämpning) även om det innebär att man måste tänka mer på att landa på mitten eller framdelen av foten.

Om man jämför med VFF så dämpar de ingenting vilket å sin sida är fantastiskt skönt också ibland på asfalt då det känns snabbare och lättare. I terräng får man faktiskt förvånansvärt mycket barfotakänsla, fast man slipper alla vassa stenar som skär upp fötterna (det gör bara lite ont istället :) ).

Man skulle väl kunna säga att MR00 är lite som en Volvo V70 och VFF är lite mer som en pigg sportbil, typ BMW Z3. När man använder den ena bilen/skon undrar man varför man har två bilar/skor och när man byter undrar man hur man kunde tycka om den andra bilen/skon :) Jag tycker att MR00 (eller i ditt fall MT10) kompletterar varandra riktigt bra!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.