Löpning Kom igång 39 inlägg 3938 visningar

Motivation, tack!

Edith Gr
1992 • Stockholm
#1
5 juli 2012 - 10:47
Gilla
Å jag är så deppig. Under vinterhalvåret har jag varit jätteduktig och hållit igång, men inte riktigt haft tiden. Så nu inför sommaren hade jag gjort ett ordentligt träningsprogram som jag var så peppad inför. Jag är helt ledig hela sommaren och har all tid i världen, och målet är en rejält förbättrad tid till tjejmilen.

Men jag har varit och är så himla omotiverad! Det blev inte alls som jag tänkt mig. När jag tvingar iväg mig går det trögt vad jag än gör och hur jag än varierar och när jag inte tränar vill jag bara göra annat. Det har inte blivit ett enda pass på hela veckan och nu är jag dessutom förkyld - igen.

Kan inte någon komma med lite motiverande ord? <333 Jag är så besviken på mig själv...
< < < 1 2 > > >
1962 • Göteborg
#2
5 juli 2012 kl 10:59
Gilla
Jag kan börja med att trösta dig genom att säga att du är långt ifrån ensam att hamna i en sån här situation. Det är många gånger lättare att hinna med träningen när man har mycket annat att göra för då är man i gång och på något sätt har struktur på dagen/tiden. När man är ledig och har gott om tid, ja då har man ingen struktur alls och den dagliga rutinen finns inte där heller och då blir man båda lat och ineffektiv.

Om du har tid på morgonen/förmiddagen så tycker jag att du kan försöka träna då istället för senare på dagen. Om du gör det tidigt på dagen så är du sedan pigg och glad resten av dagen och kan göra annat också och t o m ser fram emot träningen dagen efter.

Lycka till!
Edith Gr
1992 • Stockholm
#3
5 juli 2012 kl 11:01
Gilla
Tack. Det var ett jättebra tips! Jag ska prova det i morgon om jag har lite mindre ont i halsen då :D
1956 • PARTILLE
#4
5 juli 2012 kl 11:02
Gilla
För att upprepa Svenska Mad:s gamla devis: Vadå!? Jag dyster? För det första måste Du tillåta Dig själv att det tar emot och man inte är på humör. Det har även hänt mig. Men en bra motivator är att ha ett mål - ett sådant där mål som Du verkligen brinner för att göra.
Du skall inte vara besviken på Dig själv. Vänd detta till Din fördel. Att ta Dig igenom detta och på så sätt bli starkare mentalt. Kanske är träningsprogrammet alldeles för ambitiöst.
Du har en vän som ständigt är vid Din sida och som aldrig någonsin kommer att svika Dig. Denna vän är en av de bästa och pålitligaste Du har. Även om Du ignorerar denne vän som finns den alltid där för Dig och kommer att hjälpa Dig genom allt vad dippar och besvikelse heter. Namnet på denne vän är: Tålamod.
Blicka framåt och se möjligheterna på Din väg mot målet, vänd Dig inte om, det Du ser där är redan gjort och det kan Du inte ändra på. Inget varar för evigt - inte ens dippar och besvikelser. Tappa inte modet, utan kör på, men våga anpassa det efter Dina behov. Våga ta en paus om så krävs.
Jag tror på Dig! :-)
1967 • Uppsala
#5
5 juli 2012 kl 11:29
Gilla
Jag känner precis igen mig i ditt inlägg. jag tränar enkom för att jag blir bättre skidåkare när jag är vältränad så ofta är jag jättepeppad på höstarna när säsongen står för dörren och jag njuter av att springa långa vändor i höstregn drömmandes om det vita guld som väntar. Men vårarna är helt hopplösa omöjlgt att hitta inspiration. Även om Stefans ord nästan har en religiös klang över sig tror jag att han har rätt det handlar om att tillåta sig att ha svackor också men att ta sig igenom dem och gå vidare. Se framåt och vända blad precis som kungen! Imorse kom jag faktiskt på en sak som kan göra rundorna lite lättare - jag jobbar fortfarande och har inte tid att lyssna på sommarpratarna i P1. Men imorse bestämde jag mig för att jag bara får lyssna ikapp om jag springer samtidigt. jag gillar verkligen att lyssna på sommarpratarna så det blir en liten morot för mig. Nya skor är en annan grej som kan få mig att känna inspiration...
Edith Gr
1992 • Stockholm
#6
5 juli 2012 kl 11:29
Gilla
@Stefan: Vilka peppande ord. Tack så jättemycket. Du har rätt, jag har gått ut alldeles för hårt. Mitt schema innebär träningspass varje dag förutom lördagar. Mitt mål är att klara milen på 56 minuter. Förra året sprang jag den på 1 tim och 13 minuter. Jag vet - det är en galen förbättring. Men hade jag haft motivationen jag hade innan sommaren började så tror jag verkligen att jag skulle klarat det. Nu när motivationen är så låg och kroppen säger ifrån, så kanske jag tvingas sänka målet och det känns som ett misslyckande.
Senad Suhonjic
1984 • Fagersta
#7
5 juli 2012 kl 11:59
Gilla
Stefan Manning for President!
1982 • Stockholm
#8
5 juli 2012 kl 12:16
Gilla
Ja, han verkar som ugglan i nalle puh personifierad.=) (sagt i 100% positiv mening!)
1974 • Ljungby
#9
5 juli 2012 kl 12:20
Gilla
@Johan: Finns det ens något negativt med Ugglan i Nalle Puh?:-)
1982 • Stockholm
#10
5 juli 2012 kl 12:29
Gilla
Hehe nej det finns det inte, var mer så att ingen skulle tro jag var ironisk..=)
1956 • PARTILLE
#11
5 juli 2012 kl 12:38
Gilla
Tro mig Edith! Du är ung och har hela livet framför Dig. Att nå 56 minuter på milen är endast en tidsfråga. Det kommer Du att göra, förutsatt att Du tränar kontinuerligt och kanske skyndar långsamt också. Tro mig!
//Den gamle uven :-)
Sophie Johansson
1987 • Mörrum
#12
5 juli 2012 kl 15:10
Gilla
Edith, blandad träning! Det är inte alltid man är motiverad att springa, men att köra lite yoga o stretching just en dag istället kan hjälpa dig att förbättra löpningen. För mig känns benstyrka väldigt viktigt för att kunna och orka springa en längre sträcka.

Så istället för att alltid försöka ut och springa så kan du köra enklare övningar hemma och springa en liten runda på ca 1 km och försöka maxa den? (eller intervaller funkar med, snabbt och bra)

Kort och gott, blandad träning och ögonen på målet så går det =)
Sophie Johansson
1987 • Mörrum
#13
5 juli 2012 kl 15:11
Gilla
Och med risk för att låta väldigt tjejig (jag är tjej) ta på dig snygga träningskläder, det är ett sätt som får mig lite mer motiverad ;) haha
Evelina
1997 • Uddevalla
#14
5 juli 2012 kl 19:09
Gilla
Köp lite nya träningskläder i fina färger (om möjlighet till shopping finns). Då måste du ju ut på några rundor för att kolla om de sitter skönt. Jag känner ju inte dig, men det kanske känns roligare att sticka ut och göra en runda och känna sig lite snyggare än vanligt.
Att följa ett schema skapar ett vissttvång att springa och det kan vara segt att ge sig ut på en förutbestämd runda man egentligen hellre hade sprungit dagen innan eller valt något annat pass. Om det känns bättre att planera löpningen efterhand (typ dagen innan eller veckovis) tycker jag att du med gott samvete kan strunta i träningsprogrammet, i alla fall tills allt känns bra och du funnit motivationen igen.
Tänk på att inte ta löpningen så seriöst, det är bättre att springa bara för att man mår så himla bra efteråt än för att pressa tider.
Om du sprang Tjejmilen på över timman förra året och har hållt igång hela vintern så tror jag att du redan utvecklats såpass mycket att du springer bättre i år, utan träningsprogram!
Spring lugnt nu efter sjukveckan och lycka till!
Anette Edman
1966 • Årsta
#15
5 juli 2012 kl 19:26
Gilla
Kanske skulle du testa lite längre rundor i komfortabelt tempo. Stick ut en sväng med målet att det inte ska kännas jobbigt utan ta det som en sightseeingtur i vackert väder, där det är tillåtet med en eller flera pauser för att njuta av utsikten, ligga i gräset en stund eller til och med ta en glass om det funkar. I och med att du har gott om tid så kan du ju passa på att njuta lite av sommaren samtidigt som du springer, testa nya vägar och hitta trevliga utflyktsmål att nå springande.
1995 • Mölndal
#16
5 juli 2012 kl 19:39
Gilla
För att hålla mitt träningshumör på toppen så brukar jag inte göra ett program utan springa så långt och snabbt som jag känner för. och inte känna "åhhhh, inte intervaller idag.." Och då kanske det inte blir något alls!
1981 • Göteborg
#17
5 juli 2012 kl 21:47
Gilla
Jag håller med Sophie, får vara hur töntigt och tjejigt som helst men att köpa nya snygga träningskläder kan absolut vara peppande och motiverande :-)

Men måste jag ge en stor eloge till Stefan grymt pepptalk!!!!

Du är inte misslyckad för att du tycker träningen är tråkig och tung, sådana perioder har ALLA som tränar och varje gång du tar dig igenom dem blir du ännu starkare!!! Kämpa på och testa andra träningsformer för att hitta tillbaka till glädjen i träningen.

Lycka till!

/Rebecca http://rehabecca.wordpress.com
NgtSomIngenHar
1989 • asdasd
#18
6 juli 2012 kl 15:02 Redigerad 6 juli 2012 kl 15:02
Gilla
Men flicka lilla, vad är problemet? Står det på bloggarna att jogga är inne nu eller?

Om du har ett mål, då har du motivation. När du tycker att det börjar bli jobbigt, ja, tänk då på varför du började från första början. Ingenting kommer gratis och om du tycker det är mer värt att lata sig eller ge upp, så är uppenbarligen ditt mål inte särskilt betydande för dig. Detta kallas målmedvetenhet och är vad som separerar vinnare från förlorare. Har du inget mål med träningen och tycker dessutom att träning inte är kul så kanske du var ämnat för något annat...
Gabriella Göthberg
1974 • Stockholm
#19
7 juli 2012 kl 13:03
Gilla
@NgtSomIngenHar: Men lilla gubben, här får du en liten klapp på huvudet. Välkommen tillbaka till verkligheten när du har växt till dig lite, sötnos.
Thomas Estrin
1980 • Dalhem
#20
7 juli 2012 kl 14:19
Gilla
Tycker Stefan Manning fångat det mesta! (Bra skrivet!)
Själv är jag rätt grön (sprungit snart i ett år) och nådde en massa mål snabbt. Efter det sista stora målet som var Stockholm Marathon tappade jag en del motivation, åkte på en del mindre skador och har nu tagit några kliv bakåt.
Nu är jag dock på spåret igen men en bit kvar till den form jag var i. Med en vecka kvar till Jubileumsmaran försöker jag vända det jag tidigare känt negativt till något positivt. Att jag unnat min kropp en välförtjänt vila, att jag får en chans att bygga upp mig på nytt och rätta till småsaker som jag kanske gjorde fel första gången jag satte igång.
Dessutom så finns ju vetskapen om att DET GÅR!
Prova att släppa på pressen och ha kul, testa nya rundor, kanske hitta någon att springa med, sätt upp små delmål, kolla på löparfilmer på youtube, läs löparböcker och fyll din kropp med känslan av att du är grym!
Lycka till!
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.