Löpning Kom igång 6 inlägg 3276 visningar

Enbart terräng. Vilken sko? HJÄLP!!!

Hans Gustafsson
1966 • Malmberget
#1
7 oktober 2012 - 13:10
Gilla 
Är en "gubbe" på 40 år som löpt mycket tidigare i livet. Men knä och rygg problem gjorde att jag la av för flera år sedan. Men mycket träning på gym och stavgång har gjort att jag för första gången var ut på ett lätt pass efter skogsstigar och till min stora glädje höll kroppen. Så nu tänkte jag fortsätta lufsa efter skogsstigar. Frågan är vilken skotyp jag skall välja? Vill ju ha så stabil och skonsam sko som möjligt för kroppen, men när jag läser om dessa terrängskor så blirjag fundersam om det är rätt skotyp för mig i och med att de är relativt tunna för att ha bättre kontakt med marken. Så vad tror ni vilken typ av sko passar mig bäst?
Varit inne på en helt vanlig löparsko dä jag pronerar ganska häftigt, men det kanske inte är det viktigaste att tänka på eftersom jag endast kommer löpa skogsstigar. Eller ska jag tänka en lite kraftigare promenadkänga? Hjälp mig tänka någon????
Jerry Arvidsson
1974 • Surahammar
#2
7 oktober 2012 - 13:27
Gilla 
Pronation och dämpning är inte några problem i våra regnsjuka skogar...hitta en sko du trivs i helt enkelt. :) Ut och prova...

Det är lite "hur långt är ett snöre" över frågan, på snällare stigar började jag i mina vanliga asics cumulus, men efter en resa på en fot nedför en snorhal backe, så blev ett par Salomon Speedcross, och jag är fast i Salomons skor efter det, de passar mig bra. :) Lagom kompromiss mellan lite dämpning för hälen, och marknära känsla med framfoten - och bra grepp i myllan.

/Gubbe på 38 som kör mycket i skogen, gammal enduroförare...
1957 • Arvidsjaur
#3
7 oktober 2012 - 13:37
Gilla 
Springer mest terräng och orientering, har prövat de flesta skor och det viktigast är att du trivs i dessa men en terräng sko kan vara plus eftersom dessa har ofta bättre grepp i sulan, så det beror mycket på underlaget, Men titta på I-nov, Icebug, eller salomon, såg även att Asics Gt2170 finn i en terräng variant . Sauconys perregrin fick omdömmet i en test bra på alla underlag. men som sagt prova skon och köp en du trivs i
Hans Gustafsson
1966 • Malmberget
#4
7 oktober 2012 - 14:34
Gilla 
Oki. Tackar för tipsen. Då tar jag och testar en terrängsko. Kört med Asics tidigare så det blir den även nu.
T Springsson
1970 • Skotrampa
#5
7 oktober 2012 - 19:08
Gilla 
Jag tycker inte man halkar speciellt mycket när man kör med vanliga löparskor på stigar. Bara när jag orienterar använder jag renodlade terränggsskor (med ståldubbar i mitt fall).
1978 • Arboga
#6
7 oktober 2012 - 19:40
Gilla 
Är det torrt så kommer man långt med vanliga joggingskor, men är det blött så är rötter och stenar stundom riktigt hala.
Kan man välja sina dagar så klarar man sig med andra ord i vanliga skor, vill man kunna springa året om och på bestämda tider så är det nog en fördel med skor som har åtmindstånde gummidobbar men metalldubbar är ännu bättre (och tyvärr dyrare).
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.