Löpning Träning 12 inlägg 4677 visningar

Ladda för lopp med gi

Anders Fridolf
1973 • Sollentuna
#1
8 oktober 2012 - 16:25
Gilla
Hej alla,

Jag har provat på gi i en månad för att bli lättare i kroppen inför hässelbyloppet nu på söndag. Jag undrar hur det är bäst att ladda på inför loppet? Jag kan tänka mig att äta pasta igen men undrar om ni har tips om när jag ska börja ladda på igen. Tar tacksamt emot råd från er som gjort liknande innan.
Magnus
Stockholm
#2
8 oktober 2012 kl 16:36
Gilla
Trist svar, men för ett millopp behöver du inte ladda speciellt, det är för kort. Lätt i kroppen låter bra. Ät som vanligt, se till att vara hyfsat utvilad så har du bra förutsättningar för att göra ett bra lopp.
johann
1986 • Sverige
#3
8 oktober 2012 kl 16:38
Gilla
Enervit Carboloader, det är mumsigt
1967 • www.sapiens.se
#4
8 oktober 2012 kl 16:59
Gilla
Jag säger som Magnus. Du behöver inte energiladda för ett millopp.
Anders Fridolf
1973 • Sollentuna
#5
8 oktober 2012 kl 19:29
Gilla
Ok, tack för svaren.

Jag kanske bara ska trycka i mig några extra bananer innan loppet :)

Jag frågar för att det har känts som att energin tagit slut efter 7-8 km sen jag började med gi. Det saknas väl snabb energi att ta till.
1965 • Kungsholmen
#6
8 oktober 2012 kl 20:23
Gilla
GI innebär att man äter kolhydrater med lågt GI INTE lite kolhydrater(?).
Och i så fall finns det ingen anledning till att du skulle känna dig lätt eller att energin tar slut. Skillnaden i snabbhet i kolhydraterna (skillnad på GI) existerar bara då du äter dem. Då kolhydraterna väl är i blodet är alla kolhydrater lika snabba och då du springer tar energi från dina glykogendepåer och de vet ingen skillnad på socker och andra kolhydater.

1965 • Kungsholmen
#7
8 oktober 2012 kl 20:29
Gilla
Är det så att du ätit alldeles för lite kolhydrater så kan du ha dåligt fyllda glykogendepåer i musklerna och då kan det vara läge att äta lite extra kolhydrater de sista 2-3 dagarna. Där kan du äta kolhydrater av valfri sort de hamnar ändå där de skall.
Anders Fridolf
1973 • Sollentuna
#8
8 oktober 2012 kl 20:59
Gilla
Det kanske är som du säger att jag behöver ladda på med lite större portioner av bulgur. Första gången jag försöker mig på gi så det är lite svårt att veta hur det ska kännas.
HR
1972 • Stockholm
#9
8 oktober 2012 kl 21:06
Gilla
Lågt GI fungerar mycket bra som vardagskost och de flesta mår mycket bra av det.

Vill du dunka milen och inte krokna bör du göra ett avkall på den principen och tanka på lite grann med start två tre dagar innan och sedan springa med fulla depåer.

Dock ska du inte vräka i dig inför ett millopp, och speciellt inte tätt inpå. Men ska du unna dig något sött och dessutom ha nytta av det så är det ett av de bästa tillfällen du kan få.

Bulgur är ingen personlig favorit, men funkar det för dig så kör på det. Håller med Peter P i övrigt; valfri sort sista dagarna, de hamnar där de ska, speciellt om du kör på GI (låg GI kost) till vardags. Kanske läge att unna sig något "förbjudet" för att spetsa inför loppet?


Anders Fridolf
1973 • Sollentuna
#10
15 oktober 2012 kl 06:36
Gilla
Jag tror att mitt upplägg passade mig bra. Min gi runda innan gjorde att jag tappade 4 kilo. Jag gick på tipset att ladda på med pasta mm tre dagar innan och lite godis lördag kväll. Resultatet blev lättare kropp med mycket energi hela vägen och ett nytt pers med nästan fyra minuter. Sluttid 40:34 :)

Tack för bra hjälp med upplägget.
HR
1972 • Stockholm
#11
15 oktober 2012 kl 07:03
Gilla
Härligt Anders,
roligt att se att din taktik fungerade. Grattis!

Nu är du mycket nära sub40, det är en milstolpe i sig. Dessutom sub40 lagom till 40. ;)
Anders Fridolf
1973 • Sollentuna
#12
15 oktober 2012 kl 10:52
Gilla
Ja det låter ju bra det. Sub40 vid 40 får bli nästa mål.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.