Löpning Övrigt 8 inlägg 16891 visningar

Energetics Power Run 590

Hasse
1971 • Gävle
#1
2 januari 2013 - 17:29
Gilla 
Hej. Jag har fått "ärva" ett löparband av märket Energetics Power Run 590. Det funkar sisådär... Ville först inte starta alls. Höj och sänkningen fungerade och displayen funkade också. Själva drivningen som inte funkade. Skruvade då fram motorn och kretskortet. Tog loss lite ledningar och gjorde ren alla kontakter. Fick sen igång bandet och kunde springa finfint. Motorn funkade perfekt. Men dagen efter ville det inte starta igen. Upprepade min rengöringsprocedur och fick igång det igen. Men är det kört, får inte igång det. Förmodligen kretskortet som är kaputt. Intersport kunde inte hjälpa mig, någon som har nåt tips?
1972 • Järbo
#2
2 januari 2013 - 19:29
Gilla 
Hade samma problem med mitt Energetics Power Run 5.9". Hände 2 ggr under en 3 månaders period. Men Intersport var schyssta nog att ta tillbaka det och ersätta med ett nytt som har bättre prestanda. Håller bra än!!
Av ren nyfikenhet, hur kom du över ditt band??

mvh,
Leif
.
.
#3
2 januari 2013 - 20:58
Gilla 
I våras fick jag också ärva ett Energetics Power Run 590 som gick som en klocka när jag spände mattan. Ställde även in det i bastun, men det klarade även den behandlingen. Nu misshandlar jag det i garagets minusgrader;-)

I de allra flesta fall är det någon kontakt som glappar, sladd som blivit klämd eller liknande. I teorin kan det hjälpa att felsöka genom att under tiden bandet rullar peta på komponenter/kontaktstycken t.ex. m.h.a. en isolerande träpinne. Försök att provocera fram felet med andra ord. Felet kan även ligga i displayen/tryckknappar (eller kontaktstycken till dessa) som styr motorn. I praktiken så rekommenderar jag ingen utan rätt kunskap att felsöka med spänningen inkopplad....

Vill du ha några referensmätningar från ett fungerande band så kan jag bistå dig med det.

Mvh Mikael
Hasse
1971 • Gävle
#4
3 januari 2013 - 10:11
Gilla 
Hej igen. Jag har inte lyckats få igång bandet igen, ska dock kolla med en strömmätare på kontakterna.

Har svårt att tro att felet skulle kunna vara i displayen/startknappen. När jag trycker på startknappen så startar tiden på displayen.

Någon som vet hur/var man får tag i ett nytt/begagnat kretskort? Intersport kunde inte hjälpa mig då bandet är gammalt och dom inte hade några reservdelar till ett så pass gammalt band.

Snälla, alla tips är välkomna.
1972 • Enköping
#5
3 januari 2013 - 12:37
Gilla 
Testa att maila direkt till Energetics och fråga.
Hasse
1971 • Gävle
#6
3 januari 2013 - 13:03
Gilla 
Hej Jonas.
Jodå, det har jag oxå provat men inget svar.
.
.
#7
3 januari 2013 - 18:16
Gilla 
Hej igen,
Gjorde en snabbkoll på mitt band för att förhoppningsvis ge dig några uppslag.

Kolla så att det inte är en kabel som har klämts av vid "gångjärnet" som höjer och sänker bandet. Obs, en kabel kan se hel ut på utsidan men kopparkardelerna inne kan vara av och ge konstiga "klappfel".

Om bandet nu inte snurrar alls så kolla glasrörssäkringen på styrkortet till motorn.

Ohmmätning:
I spänningslöst tillstånd
1. Koppla lös M+ och M- från motorn och ohmmät utan rotation på motor. Bör visa 3,5 ohm.
2. Snurra motorn lite och den bör fungera som en generator och mätvärdet (ohm) blir negativt.

Voltmätning:
Med spänning tillslagen:
1. Sätt tillbaka M+ och M- INNAN du kopplar in spänningen, men tryck inte ner stiften helt. Lämna så att du kan voltmäta mellan M+ och M-.
2. Starta bandet och se på displayen att den visar 0,8 km/h. Nu bör voltvärdet mellan M+ och M- vara drygt 20 VDC. För 12 km/h bör det ligga omkring 180 VDC.

Obs! Gör inte voltmätningen med M+ och M- bortkopplade eftersom spänningen då ligger över 300 VDC och du riskerar ett kretskort som säger poff!

Jag rekommenderar förstås inte att du gör detta om du inte har tillräcklig kunskap om riskerna med el. Lycka till!
Hasse
1971 • Gävle
#8
5 april 2013 - 10:52
Gilla 
Nu har jag gett upp! Nån som vill köpa åbäket?
Maila isf: hassenorlen@gavlenet.se
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.