Löpning Träning 9 inlägg 2678 visningar

Svettigt värre...

1967 • Umeå
#1
6 februari 2013 - 15:38
Gilla
Är med majoriteten av familjen på en lite längre vistelse i Hua Hin, totalt 11 veckor. Försöker löpträna så gått det går inför sommarens maror men det är lite knepigt med fukten och värmen. Köpte in mig på ett gym som har löpband för de lite mera längre och ansträngande passen, men även om dom kör luftkonditionering så är det varmt och antagligen fortfarande fuktigt för jag svettas som aldrig förr. Idag körde jag ett pass med 6 st 800ingar i min milfart kompleterade med med 5,2k strax över min marafart. Hemma när jag kör liknande pass på band är detta ett som knappast skulle räknas in som ansträngande och jag dricker inte alls (även om jag säkert svettas en och annan deciliter). Men här.... jösses jag gick ner 1,6kg på drygt 50 minuter, visserligen drog jag i mig en halvliter under passet så vågen visade 1,1kg minus. Finns inte en chans att jag skulle kunna kompenserat för detta under passet. Inser att jag kommer att måste ta mina riktigt långa pass på drygt tre timmar i snigelfart för att det skall gå.

Vi får hoppas på en riktig varm Stockholm Marathon i år så lär jag komma väl förberedd!

Acke5
1959 • Göteborg
#2
6 februari 2013 kl 17:48 Redigerad 6 februari 2013 kl 17:50
Gilla
Ja, nu brakar du in i "hot season", fast februari och merparten av mars är hanterbara.

Man får gå upp strax innan solen och springa fram till kl 8; då börjar man passet i 18*C och slutar i 28*C.

Efter en vecka har du och dina svettkörtlar vant sig, sedan kommer ni att längta tillbaks resten av livet.

Gym? Inte en chans, hundarna kommer att ge dig naturlig fartlek ;)
1967 • Umeå
#3
7 februari 2013 kl 01:24
Gilla
Jag är faktiskt inne på tredje veckan redan och har kamperat med hundarna. Springer inte på småvägar längre pga av dem. Vi har inte tillstymmelse till under 20 på nätterna... snarare kring 22 tidigt på morgonen och jag har gjort ett flertal morgonpass. Sen får man springa en 800m slinga i kungens palats här i Hua Hin i en park som verkatr fin men det är lite udda tider men jag skall försöka ta mig dit oxå.

Men visst..... det vore fel att klaga. Jag är Norrlänning som med åren kommit att börja hata snö, och här finns inte mycket av den sorten!
Pelle Bäckström
1969 • Malmö
#4
7 februari 2013 kl 06:39
Gilla
Hmm var det Kungens palats det hette...Minns att jag sprang en 800m slinga på ett bevakat område för nått år sedan,man fick lämna in passet och fick en besöksbricka...Rätt hårt övervakat av militärer,samt bara öppet för allmänheten vissa tider på dygnet.Nu var det ju bara morgonen som var uthärdlig...
Mona M
1971 • Östersund
#5
7 februari 2013 kl 09:15
Gilla
Klai Kangwon

Jag har testat att gå ut innan soluppgång men även då är det ruskigt varmt den här årstiden. Dessutom blev jag erbjuden skjuts hela tiden av oroliga thailändare som antagligen trodde att min moppe skurit ihop :-D

Testa att springa längst stranden, där brukar det ju kunna fläkta rätt skönt.
Acke5
1959 • Göteborg
#6
7 februari 2013 kl 10:06
Gilla
Ja, det är naturligtvis både varmare och fuktigare i den delen av Thailand. Själv bodde jag i nordöstra delen, med sitt svalare och torrare klimat. När det var 17* på morgonen så fick hundarna tröjor och t-shirts för att de inte skulle frysa. Grannarna gick med mössa och halsduk, när jag cyklade iväg i kortbyxor och linne, för att springa min morgonrunda.

Löpartävlingar verkar starta kring 04-05 på morgonen i Thailand. Kroniskt svårt att hitta information på nätet. BKK har ett relativt stort maraton (världens varmaste huvudstad), några fler exempel:

The North Face 100 Date 2013-02-02
Length Ultramarathon - minimaraton, City Amphawa

Laguna Phuket International 10.5 km - Maraton
Date 2013-06-09
1967 • Umeå
#7
7 februari 2013 kl 10:35
Gilla
Skall se om jag kan ta mig till Kungens palats imorgon. Stranden funkar men tyvärr är det så att i den södra delen av Hua Hin där vi bor är det flod på morgonen och det finns ingen strand. Är också lite sugen på att ta min löparrygga med 3liters blåsa, fylla med vatten och is och ta mig en någon sorts längre trailtur med ömsom jogg ömsom gång.

Jag går för övrigt rätt mycket på dagarna när ungarna går i skolan, blir nog minst en mil om dagen. Det jag inte får i mig träningsmässigt kanske jag kan kompensera med några kilo lättare till sommaren ; )

Sen har jag blitt helkär i mina Merrell Trail Glove, inte för att jag springer i dem alltid men vilka kanonskor att promenera i.
1967 • Umeå
#8
11 februari 2013 kl 14:30
Gilla
Sprang band idag igen. Tyvärr ingen fläkt och lika svettigt, Hade planerat 3x8k med lite gåvila mellan och långsamt (5:40), men jag fick vika ner mig efter 20k. Hade druckit en dryg liter vatten/sportdryck men ändå hade jag gått ner 2,1kg. Faktiskt.... det är inte skönt att plaska omkring i sina skor precis som om man sprang i vattenpölar.

Helt sannslöst, jag tyckte jag var hyffsad på springa i värme med bla tre mycket varma stockholmsmaror men det går inte jämföra. Då kunde man kyla kroppen med vatten över kroppen och i duscharna. Det är bara att gilla läget, jag får köra riktiga långpass från mitten av april när jag kommer hem.
HR
1972 • Stockholm
#9
11 februari 2013 kl 14:42
Gilla
Min ringa erfarenhet av att springa i Thailand har gjort att jag avstår ifrån annat än barfotalöpning på stranden - och helst på morgonen. Svettigt var ordet.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.