Löpning Övrigt 8 inlägg 32242 visningar

Torrhet i halsen utan andra tydliga symptom

Jonas Lundström
1983 • Varberg
#1
16 februari 2013 - 14:51
Gilla
Hej!

Jag har en torrhet/irritation i halsen, Framförallt på morgonen när jag vaknat, men även stundtals under dagen. Ibland försvinner den, ibland sitter den i under en längre tid.

Om jag hade haft en förkylning eller liknande så hade det varit lätt att koppla det till en infektion. Men jag har ingen förkylning, ingen feber, ingen hosta, får inte ut något speciellt slem som man brukar få vid "vanlig" halsont.
Jag har heller inte någon känning när jag sväljer som man brukar ha vid halsont.

Jag är inne på 4:e dagen nu så det börjar bli iritternde etftersom jag inte vet om jag vågar träna eller ej. Jag vill ju absolut inte chansa eller offra något.

Jag testade ett lugnare distanspass igår på 8km. Farten var okej och pulsen var inte högre än vanligt. Det bör tyda på att det inte är någon infektion. Kroppstemperaturen var sedan på kvällen normal. Jag kände heller inte någon irritation i halsen under passet, utan snarare senare på kvällen.

Någon som känner igen detta?

Jag har vilt börjat spekulera om det kan ha med halsbränna och sura uppstörningar att göra som irriterat halsen eller liknande. Jag har haft problem med det förut på olika sätt.

Jag har även spekulerat om det kan bero på en längre tid av träning i kallare luft.

Om någon känns vid det eller har en teori i vad det kan vara så är ni välkomna!

Vill ut och löpa utan att känna oro!! :)

/Jonas
Magnus
Stockholm
#2
16 februari 2013 kl 15:37
Gilla
Inte omöjligt att det kan bero på kall luft. Det kan också vara ett tecken från kroppen att den är lite stressad. Har du ökat träningsmängden mycket på senare tid?
Raderad Medlem
1964 • Raderad Medlem
#3
16 februari 2013 kl 16:48 Redigerad 16 februari 2013 kl 16:51
Gilla
Hej! Jag har liknande symptom. Jag brukar få det ibland och härleder det till kall luft. Förra gången jag var hos tandläkaren frågade jag och hon kunde inte se att svalget var irriterad eller så... hon sa också att det förmodligen var kall luft. Jag kan få det även på sommaren då jag är ute och cyklar långa distanspass. Du behöver nog inte vara orolig. :-)

Just det... jag har också problem med sura uppstötningar som kommer från stress.... ville bara säga det också.
Jonas Lundström
1983 • Varberg
#4
16 februari 2013 kl 19:34
Gilla
Tack för svar!

Magnus, Det stämmer att jag har ökat dosen rejält men kroppen har svarat bra på träningen. Man borde känna av en trötthet i träningen isf. Men jag tror att du kan vara på rätt spår, då jag har varit stressad på jobbet under en längre tid och detta kom nu under fn lite lugnare period. Brukar det inte vara vanligt att sådant kan märkas först när man slappnar av?

Om det nu beror på stress borde det ju dock vara bra att fortsätta träna då jag isf inte tror att det beror på fysisk stress?
Magnus Wallin
1976 • Ängelholm
#5
16 februari 2013 kl 20:59
Gilla
Har precis samma problem. Trodde det var pollen, men det kan det ju inte vara ( ligger ju snö än ). Kylan e nog rätt svar.. Men det är inget att vara orolig för, så länge du inte har feber el andra symtom..
Magnus Wallin
1976 • Ängelholm
#6
16 februari 2013 kl 21:01
Gilla
Prova att ha något att andas igenom när det e kallt. Ex halsduk..
Pär Claesson
1981 • Varberg
#7
16 februari 2013 kl 22:10
Gilla
Tycker inte det låter som halsbränna utan tror snarare likt andra här att torrheten i halsen härleds av kall luft. Blir så klart värre ju häftigare inandning. Det är bra att andas igenom något eller andas igenom näsan.

Hoppas det försvinner! Irriterande när man inte kan träna som man vill. Då man inte ska träna är ju som du skriver då man har feber, ont i halsen eller allmän sjukdomskänsla. Är man osäker så träna väldigt lugnt. Lycka till!
Jonas Lundström
1983 • Varberg
#8
17 februari 2013 kl 09:25
Gilla
Tack för era svar!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.