Löpning Träning 6 inlägg 18271 visningar

Ont i halsen på grund av sjukdom eller bara ofarlig torrhet.

1990 • Hunnebostrand
#1
17 juli 2014 - 20:51
Gilla
Godkväll alla där ute! Jag har funderat på detta ett tag med ont i halsen, eller känningar lite av och till. Ibland kan ju halsont vara helt ofarligt då det kan tyda på torr luft, i mitt fall känner jag oftast rätt hes i halsen på morgonen (ibland) och även av och till under dagen då jag jobbat i sommar. Det har ofta varit rätt varmt här ute på västkusten med rätt hög luftfuktighet, samtidigt som det är en miljö som inte är så bra (tror jag) att befinna sig i under längre perioder. Ibland kan jag känna mig fruktansvärt seg på dagen vilken kan släppa under senare tider på dygnet när jag piggnat till lite, efter kaffet eller liknande. Jag gillar ju att träna så därför måste man i vissa fall vara extra noga med kroppens signaler, jag vill kunna känna att jag kan träna regelbundet iaf 3-4 månader utan avbrott. Min fråga är då: Tror ni det är ofarligt, att träna som vanligt om halsontet/torrhetskänslan försvinner eller skall man avvakta och vänta får ett se om det sker någon eventuell förbättring?
Irene
1968 • Åstorp
#2
17 juli 2014 kl 21:19
Gilla
Allergi?
1990 • Hunnebostrand
#3
18 juli 2014 kl 17:33 Redigerad 18 juli 2014 kl 17:33
Gilla
Tror inte det Irene, har du upplevt något liknande? Jag kan säga att det ibland kan gå grymt att träna (ibland inte) och kännas bra efteråt. Lite stel i ena sidan av nacken (gjort några skumma rörelser ) har faktiskt gått ner på halsen, dem är sammankopplade ju så kanske inte är konstigt.
1968 • Kapp
#4
18 juli 2014 kl 19:49
Gilla
typiska allergi symptom.
Irene
1968 • Åstorp
#5
18 juli 2014 kl 19:51
Gilla
Utebliven eller brist på sömn kan också ge förkylningskänslor. Allergi kan ge halsont. Torr luft kan ge halsont. Faktiska infektioner kan ge halsont. Det finns säkert fler saker som kan ge halsont som t ex vädret men det borde vara mer under kalla årstiden
Nicklas Nordqvist
1976 • torsby
#6
18 juli 2014 kl 20:08
Gilla
Jag har under våren haft ett nästan identiskt bekymmer och under mars - maj hade jag återkommande halsbesvär och avbrott i träningen. VC tog prover men fann inget och träningen gjordes med ett ständigt molande i bakhuvudet att hjärtmuskelinflamationen inte var långt undan och natten troligtvis skulle sluta med hjärtstillestånd och ond bråd död...

Iaf så fick jag tillslut en remiss till huvud, axlar, knä å tå-mottagningen (öron näsa hals...) där det konstaterades att jag led av "reflux", dvs vanlig halsbränna. På natten när man ligger i horisontellt läge så tar sig magsyran upp bakvägen och irriterar halsen och det gör då lite ont på morgonen men lugnar sig under dagen (någon halsbränna eller uppstötningar har jag inte märkt av under dagen) . Torrheten fanns där mest hela tiden men var värst under träning.
Jag blev fullt återställd efter två dagar på omeprazol och har inte haft nått bekymmer sedan dess.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.