Löpning Kläder, Skor & Prylar 4 inlägg 1686 visningar

Sko-hjälp!

1970 • Frösön
#1
14 maj 2013 - 09:10
Gilla 
Hallå! =)

Ja, det lär ju finnas 100 trådar om detta, men jag vet inte riktigt vad jag ska söka på. Behöver tips på skor som skulle kunna passa mig.

* Springer till 80% på asfalt. Resten på grusväg. Skon ska passa båda underlagen även när grusvägen verkligen är "grusig".
* Bra dämpning över hela skon. Jag springer "mid-foot" (inbillar jag mig i alla fall).
* Lätta
* Låg drop
* Neutrala
* Luftiga/bra ventilation
* Jag har rätt breda och platta fötter.. så bra utrymme.

Jag springer i Kinvara 3 och Mirage 3 nu.. och det är åt det hållet jag vill att skon ska vara/kännas... fast med liiite bättre dämpning (om det finns). Jag blir väldigt mör i fötterna efter 12-14 kilometer någonstans (vanesak?) och springer jag på grusig grusväg en längre sträcka så känns fötterna som köttfärs i två dagar efteråt. Det känns typ som ifall jag springer på stenkulor barfota..eller legobitar :)

// Tack på förhand, Mattias
1965 • Täby
#2
14 maj 2013 - 10:44
Gilla 
Spontant skulle jag tipsa om Brooks Green Silence. Inte säker på hur den uppfyller alla punkter, men eftersom den är så billig (kring 300:-) då den har utgått så varför inte ha den också i arsenalen. Man vill ju ha några att varva mellan för att variera belastningen. Den finns en hel tråd om Brooks Green Silence, jag tror att du fortfarande kan hitta billiga på fruugo.se.

Jag har både BGS och Kinvara (2), det är mina två mängsasfaltsskor,, men är lite osäker vilken jag upplever som den mer dämpade. Den har en drop på runt 8 mm, men låt inte det avskräcka dig, den förstör inte ditt löpsteg (nåt jag var lite rädd för, men det var helt obefogat). Av de två är BGS min favvo.
Björn Baummann
1982 • Solna
#3
14 maj 2013 - 10:58
Gilla 
Använder också Kinvara 3 och köpte precis Cortana 2, där har du allt du letar efter! Gick upp en halv storlek från Kinvaran för att verkligen få plats och slippa trångt i tårna, och den är så pass bred att jag gärna har löparstrumpor modell tjockare i dem för att känna kontakt med skon. Kinvaran klämmer åt lite skönt, så att variera mellan dem är nog bra. 1200:- på nätet.
1970 • Frösön
#4
14 maj 2013 - 14:26
Gilla 
Tackar! :)
Ska kolla upp dessa två. Lite si och så med storlekarna verkar det som. Jag har 46 i skor..men kör med 46.5 på både Kinvarorna och Miragen för att få lite "spelrum" för tårna.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.