Löpning Kom igång 6 inlägg 6097 visningar

Milen om 2 månader

Fredrik Holgersson
1972 • Stockholm
#1
17 juni 2013 - 10:36
Gilla 
Hej på er. Jag har verkligen fastnat för det som verkar vara ett underbart liv - löpning. Jag har börjat motionera med långa promenader och besök på gymmet. Men jag vill så gärna vara med i löparfamiljen.

Jag väger 135 kg och har tagit tag i matbiten och dragit ned på sockerintaget och helt klippt bort alkohol.
Jag har anmält mig till Midnattsloppet i Stockholm i augusti - ca 2 månader bort. Finns det någon chans för mig att klara av detta? Jag har inget tidsmål utan vill bara genomföra det. Några tips och råd? Träningstips? Tid och motivation har jag men ingen störra grund att stå på - jag börjar på noll.

Tack på förhand
1997 • Sollebrunn
#2
17 juni 2013 - 10:47
Gilla 
Asså det beror på hur mycket klarar du nu?????? så kan jag försöka hjälpa till?
Ronny Lövstrand
1967 • Borås
#3
17 juni 2013 - 10:48
Gilla 
Jadå. Eftersom du inte har något tidskrav kan du växla löpning med promenad för att klara sträckan om du inte orkar springa hela vägen.

Själv vägde jag 116 kg i december. Körde på med promenader, simning och ändrad kost tills jag kom ner i 100 kg i April och då började jag med löpning. Har nu klarat springa 15 km. Ångrar lite att jag inte började springa tidigare men å andra sidan tror jag mina promenader lade en god grund innan jag började med löpning så vem vet, jag kanske hade skadat mig om jag inte gjorde som jag gjorde.

I början räckte promenaderna bra som motionsform, jag blev trött och förbättrade mig snabbt ändå. Men så småningom kände jag att det inte "gav något", blev knappt andfådd längre att gå uppför backar. Det var då jag kände att jag ville springa istället. I början sprang jag några hundra meter emellanåt under mina promenader, det räckte för att bli helt slut. Men det blev mer och mer och nu fixar jag 1,5 mil.
Jennyh Lindén
1982 • Borlänge
#4
18 juni 2013 - 19:28
Gilla 
Visst är det genomförbart. Jag började springa på nytt den 16:e april i år efter att ha varit sjuk hela vintern. I söndags joggade jag en mil utan att stanna. Väldigt långsamt, men ändå. (Jag väger 94 kg till 163 km. - inte för att det spelar någon större roll, men det kanske kan hjälpa som referens.)

Börja med att varva promenad och jogg. Efter hand kommer du orka springa längre och längre. Det finns en massa program att följa! Och glöm inte styrketräningen, löpning sliter en del på lederna.

Kristina Cederberg
1964 • Bandhagen
#5
19 juni 2013 - 09:06
1 Gilla 
Kul, jag ska också springa midnattsloppet. Min taktik är att vänja kroppen vid att hålla igång längre stunder. Jag orkar inte springa eller gå en mil ännu men tar mig runt 6-7 km en gång i veckan. Planen är att om en månad ska jag ta mig runt 1 mil men inte nödvändigtvis springa hela tiden. Däremellan kör jag ett par tempopass i veckan där jag försöker hålla högre fart. Lycka till så kanske vi ses :)
Andreas Nilsson
1985 • Töcksfors
#6
19 juni 2013 - 22:17
Gilla 
En av faktorerna som jag tror kan ge mest är att få ned vikten så mycket som möjligt innan loppet, naturligtvis utan att svälta dig. Men förutsatt att du har ganska hög kroppsfettprocent i nuläget så ska du kunna tappa en hel del vikt på två månader. Kroppen kan tillgodogöra sig ca 70kcal per kilo kroppsfett och dygn. Vilket innebär att om dina 135kg består av 40kg fett så kan din kropp teoretiskt tillgodogöra sig 2800kcal per dygn från kroppsfettet. Detta innebär att du kan gå ner nästan 3kg i veckan bara i fett nu till en början, förutsatt att din kost och träning skapar motsvarande kcal-underskott.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.