Löpning Skador & Rehab 6 inlägg 4497 visningar

Insida skenben

Malin Holm Roos
1986 • Färjestaden
#1
19 juni 2013 - 20:06
Gilla
Har gjort en märklig upptäckt.
När jag springer på löpband så får jag ont på insidan av skenbenet, ungefär på mitten. Det gör ont dagen efter även om jag bara går eller sätter mig på huk. Men när jag i vanliga fall springer på asfalt, skogsstigar, ståldäck (på fartyg) så känner jag ingenting. Har jag sprungit på löpband och dagen efter ska springa ute så känns de som tusan till en början men sedan är det som man "värmen ur de" och efter de känns de inget. Dagen efter igen så känns de bättre igen. Men ska jag springa på löpband dagen efter dagen jag sprungit på löpband så får man ta det varsamt om man inte ska ha ont.

Hmm krånglig inledning men min fråga är då om någon vet vad detta kan bero på. Är det pga att jag inte använder samma påskjut när jag springer på löpband som gör att jag får någon konstig typ av träningsvärk eller vad tusan är det för fel. De gör riktigt ont och är riktigt ömt när man trycker på de.

Håller mig borta från löpbanden tillsvidare så har jag inga problem.
1979 • Ellenö
#2
19 juni 2013 kl 20:16
Gilla
Låter definitivt som början till benhinneinflammation.. Förmodligen beror det på att du springer annorlunda på bandet än vad du gör annars. Jag har haft mycket problem med benhinnorna själv och det är jobbigt när det blir inflammation eftersom det medför låång löpvila och gärna blossar upp om och om igen.. Mitt råd är: Skippa löpbandet!!
1980 • Kristinehamn
#3
19 juni 2013 kl 20:17
Gilla
Det finns nog många på forumet som är bättre än mig på det här, men på symptomen som du beskriver låter det definitivt som att du har problem med benhinnorna. Att behandla eller bli av med benhinneproblem kan vara både svårt och tidskrävande, så det bästa tipset är att helt enkelt hoppa över den träningen som orsakar problemet. I ditt fall låter det ju ganska enkelt eftersom det bara uppträder vid träning på löpband och den här årstiden känns det ju inte som något måste att stampa framför någon spegel på ett gym.

Exakt varför du får ont i benhinnorna just vid löpbandsträning är inte så lätt att svara på, men det bör ha med löptekniken att göra, att du har en annan fotisättning och kanske spänner muskeln på underbenets framsida på ett annat sätt jämfört med "vanlig" löpning.
Malin Holm Roos
1986 • Färjestaden
#4
19 juni 2013 kl 20:21
Gilla
Jo antog att det kanske hade något med benhinnan att göra. Som ni båda skriver så får jag väl skippa löpbandet. Problemet är bara att jag jobbar till sjöss och när det blåser motvind är de inte allt för lätt att springa utomhus runt fartyget. Men man får väl alternativ träna då helt enkelt.

Tusen tack för svaren!
Malin Holm Roos
1986 • Färjestaden
#5
19 juni 2013 kl 20:23
Gilla
Har försökt tänkt på vad det är jag gör annorlunda när jag springer på löpbandet och vet att jag inte skjuter ifrån på samma sätt som på "vanligt" underlag utan bara "lyfter" fötterna när jag trampar ifrån. Kanske är det en bidragande orsak.
1980 • Kristinehamn
#6
19 juni 2013 kl 20:26
Gilla
Ja jag skulle tro att du beskriver grundorsaken till att just löpbandslöpning ger större problem för dig, alltså att du antagligen spänner upp tårna på ett annat sätt och på så sätt belastar skenbensmuskeln mer.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.