Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 2935 visningar

planering under sjukdomsperioder

Anders Carlsson-Nilsson
1974 • Knivsta
#1
4 oktober 2013 - 21:42
Gilla
Just nu är jag sjuk och nästa träning ligger förhoppningsvis några dagar framöver. Det ger mig lite tid att fundera över planeringen framöver vid en period då sjukdomar och friskhet varvas i en enda röra och en regelbunden träning brukar vara svårt.
Är det någon som har tips på man kan hålla någon sorts plan fokus och målsättning under sådana perioder utan att tappa sugen. Jag har 3 barn som kan dra med sig infektioner från olika håll så det är bara att inse att jag kommer att bli smittad några gånger till.
Magnus Norberg
1973 • Sundsvall
#2
4 oktober 2013 kl 22:25
Gilla
Du är åtminstone konstruktiv och positiv, själv har jag ångest i samma situation med oxå här 3 (dagis)barn där en halsinfektion nu gått varvet runt med mig som sista offer:( tänker endast på hur mycket man kommer ha att ta igen då halsen slutat jävlas..
Funderat dock kring styrketräning modell hemma, man kan ju nöta tåhävningar och lite core utan att stressa en sjuk kropp!?
Viktigast i planeringen.. Att inte försöka ta igen missade pass med den manliga klassikern "jag kör dubbelt så hårt och 5 gånger längre varje dag i kvadrat":)
Anders Carlsson-Nilsson
1974 • Knivsta
#3
5 oktober 2013 kl 21:26
Gilla
Jag brukar nog inte vara konstruktiv och positiv andra år. Men i år hade jag tänkt vara det och försöka ha en plan att hålla mig till så att jag inte tappar fokus och får ett långt träningsuppehåll. De senaste åren har det blivit försummbart lite från oktober till februari.

Just nu har jag inte någon plan där jag tar hänsyn till sjukdomsperioder. Någon fler som har tips?
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.