Löpning Kläder, Skor & Prylar 4 inlägg 5131 visningar

Billigare gps-klockor

Mattias Jägstedt
1973 • Halmstad/Gullbranna
#1
27 november 2013 - 08:04
Gilla
Undrar vilka klockor som rekommenderas av de lite billigare varianterna. Är det FR10 som är bästa köp? Eller är den lite dyrare FR 110 bättre?

Är inte så intresserad av pulsmätning utan noggrann gps är viktigast och vill att den klarar att spara iaf 5-10 pass (men det gör kanske alla?) Bra display där man kan ställa in vad som visas vore också bra. Viktigt också att den fungerar hyffsat i skogen, då den kommer användas en hel del till att i efterhand kolla löpväg vid orientering.

Klockan är inte till mig, men använder själv Garmin så det känns som ett tryggt märke, men finns andra vettiga alternativ?
1985 • Göteborg
#2
27 november 2013 kl 10:29
Gilla
Jag kör 110:an, den funkar fint, kan vara lite trög på att låsa mot sateliter om sikten inte är den bästa, tex allt för nära höga hus, under höga granar eller eller om det är ett tjockt molntäcke. Men det är väl inget inget som är unikt för den, hade samma problem med 305:an vill jag minnas. Händer också att den i början på passen (det har hänt två gånger på 85 pass hittills) placerar sig några hundra meter fel. Det har dock i båda fallen rättat upp sig efter några hundra meter. Exakt avstånd blir ju dock fel. Pulsbandet har jag inte ens testat, men det var ju av mindre vikt för dig också :-). Displayen visar sträcka, fart och totaltid, finns också en sida för puls, vad som visas där har jag ingen aning om. Man kan säkert justera vad som ska visas i de tre fälten, jag har inte kollat efter då det är just den informationen jag jag är ute efter.
Köpte den på elgiganten för 990:- tidigt förra våren.

Det går utan problem att spara iaf 15 pass på den, minnet är inte stort, men ett pass tar inte upp långa kilobytes. Batteriet räcker till ca 8 timmars användning.
1955 • Uppsala
#3
27 november 2013 kl 10:55 Redigerad 27 november 2013 kl 10:59
Gilla
FR110 fungerar utmärkt till orientering.
Skannar in kartorna till Quickroute och lägger in spåret direkt från klockan.
Låser hyfsat snabbt till satelliter (för det mesta)
Det går inte att ändra vilka fält displayen visar..
Den har också överlevt några Tjurruset och ett antal orienteringar med tillhörande omild behandling i form av tex klättra i stup och "dyk i mosse".
Mattias Jägstedt
1973 • Halmstad/Gullbranna
#4
27 november 2013 kl 12:28
Gilla
Ok, låter bra. Och det är Quickroute som kommer att användas för "analys".

FR10 är ju dock något billigare. Bättre/sämre köp?
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.