Löpning Kläder, Skor & Prylar 4 inlägg 3541 visningar

ÄEHKT - GPS-klockor, linux

1990 • Stockholm
#1
11 april 2018 - 09:55
Gilla 
"Ännu en hitta-klocka-tråd", #ÄEHKT (uttalas äckht)... Kanske inte :)

Ja nu när våren är på ingång och sprickan i vänster fot börjat kännas bra igen är det dags att springa Ursvik så ofta det går! Har hittills använt Strava-appen på min iPhone när jag är ute och springer, BT-lurar och pod/musik. Väldigt trevligt faktiskt, men nu är det allvar och jag vill ha några distrationer eller den oerhörda vikten av en aluminiumklump i gel-fickan på tightsen.

Behöver alltså lägga pengar på en klocka som loggar tempo via GPS, höjdmeter, puls och ger zonindikator. Det vanliga alltså, helst inte mer. Har ett pulsband från Polar, tror en 'H10' men är rätt less på att ha något runt syreupptagningsförmågan.

Det som särställer denna ÄEHKT är att jag letar efter en klocka som inte kräver mjukvara på Win/macOS utan istället kan synka datan via Bluetooth genom min iPhone och i slutändan slussa vidare informationen till Strava:
- Klocka -> iPhone/android-app-tillhörande-klockan -> Strava

Har inte haft en klocka tidigare, men äger en Garmin till min cykel och den kräver Garmin Connect på win/macOS och jag jobbar inte med sådan mjukvara på min laptop. Dåligt med support för linux från klocktillverkarna och jag pallar inte dra igång någon virtualbox-maskin med windows bara för att synka en springtur eller två.

Skälet att jag frågar här istället för att googla är för att det är rätt svårt att få klar och tydligt "Ja, det funkar", "Nej, det funkar inte så" på själva frågeställningen.

Äger du en klocka som du kan synka via telefonen till tillverkarens app och vidare till Strava, var god berätta vad det är för en klocka du äger och hur flödet går till :)
Oskar Hällgren
1975 • Umeå
#2
11 april 2018 - 10:34
Gilla 
Min Garmin 735XT synkar via BT till appen Garmin Connect och vidare till Strava eller jogg.se bara du "parar" ihop dina konton. Jag har haft den klockan i ca 18 månader och har bara haft problem ett par gånger. 735XT har det du efterlyser och lite till.
KÖP!!!
1978 • Skurup
#3
11 april 2018 - 10:40 Redigerad 11 april 2018 - 10:40
Gilla 
Till Garmins klockor behöver du ingen dator. De synkas direkt med mobilen på både Android och iPhone. I mitt fall så hämtas sedan datan från Garmin kontot på nätet automatiskt till Jogg. Jag utgår från att motsvarande funktion finns i Strava om du tvunget vill ha det på ett tredje ställe? För jag utgår från att du använder Joggs utmärkta loggning! [edit: var tydligen inte tillräckligt snabb...]
1990 • Stockholm
#4
11 april 2018 - 11:11
Gilla 
Då vart det mycket enklare! Tackar vänligast! Forerunner 35 tror jag att det blir.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.