Löpning Skador & Rehab 10 inlägg 5465 visningar

Inflamation i höften!!

Therese Bäck
1973 • Herrljunga
#1
25 december 2013 - 17:35
Gilla
Hej!Jag har drabbats av en överansträngning/inflamation i höften!! Har just nu väldigt ont och ska ta kontakt med min naprapat för att justera höften och den snedhet som förmodligen finns!! Min fråga är: Hur & framför allt VAD tränar jag utan att överanstränga min höft mer? Måste träna vidare då jag har Göteborgsvarvet som mål 2014!!!Tacksam för svar!! Therese
1983 • Stockholm
#2
26 december 2013 kl 00:21
Gilla
Armhävningar och möjligen plankan är det enda jag kommer på.

Jörgen H
1968 • Trelleborg
#3
26 december 2013 kl 09:32
Gilla
Där jag kan hjälpa dig, förmodligen. Har du ont som jag hade typ vid lårbenet sitter fast i höftbenet. Då är det bara en sak som hjälper. VILA. Och inflammatoriska tabletter och om det vill sig illa Kortison spruta.
Jag fick ta allt det för jag lyssnade inte på kroppen då, utan nu gör jag det.

Så mitt råd till dig är, sluta spring under tiden. Blir inte bättre.
ME
1970 • Jönköping
#4
26 december 2013 kl 12:51 Redigerad 26 december 2013 kl 12:51
Gilla
Kan inte läsa din träningsdagbok, men har du tränat en del och fått ont i höften är det rimligt att tänka sig att det som du skriver är överbelastningerelaterat. Varför höften nödvändigtvis skulle vara "sned" för det förstår jag inte. Det finns massor av strukturer runt en höft som man kan få ont i om man springer mycket. Möjligen kan naprapaten ge dig lindring, men troligen är det dessvärre vila som behövs. Vi löpare vill ju aldrig tro det, men de flesta löpningsinducerade överbelastningsskador kräver viss vila. Det är därför det kallas överbelastning ;-) Sällan kan de "justeras" och därmed försvinna snabbt. Träning med låg "impact" typ cykla på låg belastning eller ev crosstrainer är ofta skonsammare än löpning under tiden. Trappa sedan upp långsamt och helst på mjuka underlag. Bra skor är rimligen viktigt. Lycka till!
1952 • Varberg
#5
26 december 2013 kl 14:52
1 Gilla
Håller med ME fullständigt. Om det är en inflammation måste det få lägga sig med vila. Sedan behöver man inte leta asymmetrier i kroppen som förklaring. Belastningen vid löpning är stor och man är inte starkare än den svagaste länken. Därför behövs genomtänkt och allsidig träning för att stärka upp hela drivlinan. Bra och skonsam löpteknik är också en grund för att minska skaderisken.
När man väl fått en skada gäller det att få rätt diagnos vilket ger möjlighet till rätt rehabträning.
Lycka till!
Lars Lindefelt
1958 • Borlänge
#6
26 december 2013 kl 15:37
Gilla
En god ide att kolla med naprapat eller sjukgymnast om du blir överansträngd pga någon muskelär obalans. Löpning ger styrka i de muskler som används just vid löpning, dock kan man behöva stärka upp de stabiliserande strukturer som finns i bål, höft, knän med anpassad löparstyrka.
Marjan Svab
1968 • Helsingborg
#7
26 december 2013 kl 22:40
Gilla
Låter som något liknande jag drogs med för två år sedan. Släppte löpningen helt i tre månader och varvade spinning med yoga. Problemen upphörde och har sedan dess, ta i trä, varit förskonad från allvarligare skador. Yogan har jag kvar som en naturlig del av träningen.
Madeleine Kurtén
1969 • Torslanda
#8
27 december 2013 kl 15:42
Gilla
Har haft samma problem. Fick avbryta GBG-varvet 2013 pga smärtor. Behandlade mig med voltren både salva och tabletter, drog ned på träningen, utan större bättring.
Gick till slut till osteopat. Hon drog och "klämde" lite, sa att jag skulle bli bättre inom 2 dagar, oseriöst tänkte jag när jag gick där ifrån. Efter 2 dagar var jag inte frisk, men smärtorna hade avtagit.
Började samtidigt att äta nyponpulver och magnesium. Är nu smärt fri. Slarvar jag med pulvret kommer smärtorna sakta tillbaks.
För att hålla kondisen uppe körde jag spinning och började sakta löpa igen. Genomförde LL i höstas.
Affi Samuelsson
1968 • Linköping
#9
28 december 2013 kl 12:48
Gilla
Hej där, jag hade inflammation i båda höfterna för massor år sedan. Snett upp bakom höftbenen satt det. Fick höra att jag nog aldrig mer skulle kunna springa. Fick massor olika övningar av sjukgymnaster. Under flera år hade jag ont. Till slut provade jag nålar - akupunktur. 7 behandlingar och så var det borta. Så lycklig. Jag stretchar höfterna nästan varje dag sedan dess och har lyckats hålla det borta. (står med fötterna ihop och böjer överkroppen åt sidan, armen drar ut sidan bla). Går/springer aldrig med hårda skor (finns massor bra ilägg)
Stort lycka till. Var rädd om dig. Göteborgsvarvet går varje år. Ingen tröst nu. Men så är det :-)
Therese Bäck
1973 • Herrljunga
#10
30 december 2013 kl 16:19
Gilla
Tusen tack alla för att ni delat med er av erfarenhet kring onda höften!!

//Therese
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.