Löpning Träning 9 inlägg 5325 visningar

Behöver hjälp med Löparklubb?

1997 • gräfnäs
#1
26 mars 2014 - 15:00
Gilla
Jag har skrivit en tidigare forumtråd som heter Jag kommer ingenstans! Löparklubb???? Hjälp! Problemet är att vissa tycker att jag borde ha tränare och hjälp men jag tycker det antingen ligger för långt bort med en Löparklubb och eller så har dom för opassande tider och egentligen så är det enda jag behöver hjälp med är upplägget på träning vet att det finns program på jogg.se och liknande men det var någon i förra forumet som inte sa att jag inte borde använda mig av dom. Jag vill också bli bra ska tilläggas, jag vill utvecklas i det jag gör. Mina föräldrar har ingen koll på löpning överhuvudtaget och när andra frågar mig om mina föräldrar har koll så säger jag nej och då undrar man tydligen vad som driver mig. Men i alla fall det är det här upplägget med träning jag behöver hjälp med så om någon skulle kunna hjälpa mig att komma på rätt spår så gör det. :)
Lars Lindefelt
1958 • Borlänge
#2
26 mars 2014 kl 15:29
Gilla
Om det är Gräfnäs i Alingsåstrakten så finns det en löpargrupp i Alingsås som du hittar här på jogg.se.
1984 • Stockholm
#3
26 mars 2014 kl 21:42
Gilla
Jag är inte medlem i någon klubb och har aldrig varit men borde du inte kunna gå med i en klubb utan att planera att gå på alla pass? Du kanske kan gå på ett pass varannan vecka eller nåt? Eller ännu mer sällan.

Förstår inte vilket problem en schysst klubb skulle se med det. Vet inte om det är dyrt att vara med men från klubbens synvinkel spelar det väl ingen större roll hur, var och när du tränar så länge du är trevlig och betalar medlemsavgiften :) tänker jag.

På så sätt borde du kunna komma i kontakt med bra tränare. Specifika klubbar kan jag inte tipsa om men det kan säkert andra här göra. Jag tycker du ska kontakta några klubbar och se vad de säger, du hittar säkert nån som du gillar och som tar emot din fråga på ett bra sätt.
Martin Andersson
1978 • Bergshamra
#4
26 mars 2014 kl 22:06
Gilla
Johan - En del klubbar gillar inte att man ser på klubben som ett gym. Det är ju ideella föreningar som bygger att man bidrar (ställer upp vid tävlingar etc). Det här skiljer ju sig enormt mellan olika föreningar men att komma och gå som man vill kan vara mindre uppskattat.

(Min erfarenhet som friidrottsförälder och fd medeldistansare i min ungdom)
Acke5
1959 • Göteborg
#5
26 mars 2014 kl 22:13
Gilla
Medlemskap i en klubb är väl en förutsättning för att kunna delta i vissa tävlingar.
Är du bara ute efter att på personlig vägledning så finns det väl de som säljer den tjänsten på Internet.
Det blir kanske lite opersonligt och kostnaderna har jag ingen koll på, men det kan kanske vara nog så seriöst. Har för mig att jag har sett positiva kommentarer, här på Jogg, om någon amerikansk hemsida där man kan teckna sig för den tjänsten.
1984 • Stockholm
#6
26 mars 2014 kl 22:45
Gilla
@Martin. OK, det det förstår jag :). Menade inte att man inte ska tävla för klubben, bara att det inte nödvändigtvis är så att man måste vara på plats så ofta på träningarna om man tävlar i rätt linne och följer klubbens mentalitet/träningsfilosofi/bingolottoförsäljning. Men jag har bara varit involverad i lagsportsklubbar och det är ju lite skillnad så jag vet inte hur föreningar i individuella idrotter resonerar.

@Therese. Med mängden du kör, din unga ålder och din uppenbara vilja att bli bättre (har sett tidigare trådar du skrivit också) så tror iallafall jag att många löparklubbar skulle vara glada om du ville tävla för dem. Du kanske kan börja med att i första hand tävla för en klubb? Jag har iallafall hört talas om elitlöpare som kommit in i klubbvärlden på det sättet. Var inte blyg med hur mkt du springer och vad du har för mål med löpningen så hoppas jag inte att du blir bortviftad - blir du det så är det en skitklubb iallafall :).
1985 • Göteborg
#7
26 mars 2014 kl 22:46
Gilla
Köpa några lektioner med en löptränare?
1984 • Stockholm
#8
26 mars 2014 kl 22:53
1 Gilla
Om man är 16-17 år och springer 10-12 mil i veckan som du gör Therese så tycker jag absolut att du ska gå med i en klubb om du känner att du vill ha hjälp med din träning. Du är väldigt ödmjuk när du frågar i dina trådar :). Så du får mkt tips av typen "testa ett träningsprogram". Jag tror att vissa av dessa tips skulle se annorlunda ut om alla vi som svarar hade koll på hur mkt du springer och vilken nivå du ligger på/vill ligga på.

Inte för att träningsmängd är allt men jag tror att du poteniellt ligger på en nivå som är rätt mkt högre än vad vi som läser tror vid en första anblick.
1984 • Stockholm
#9
26 mars 2014 kl 23:21 Redigerad 26 mars 2014 kl 23:23
Gilla
Jag skulle kunna hjälpa dig med ett basic upplägg via mail (gratis) om du vill men jag är inte utbildad tränare utan helt självlärd. Jag gör mitt egna schema och utgår väl rätt mkt från coachen Jack Daniel's idéer. Har läst lite böcker och jag klarar absolut att sätta ihop ett schema med olika typer av pass men det finns massa människor därute som är utbildade tränare och bättre lämpade än vad jag är. Jag ger dig ändå förslaget eftersom jag sett att du bett om hjälp ett par gånger nu utan att något hänt. Jag har inga möjligheter att vara din tränare men att sätta ihop ett individuellt schema, uppdatera det vid behov och svara på frågor kan jag nog göra.

EDIT: Men oavsett om du vill det eller inte så tycker jag att du ska försöka hitta en klubb att tävla för så att du kommer i kontakt med duktiga tränare
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.