Löpning Tävlingar & Motionslopp / ASICS Stockholm Marathon 10 inlägg 6992 visningar

mitt första maraton!!

katrin johansson
1979 • åkersberga
#1
26 maj 2014 - 19:14
1 Gilla
bara några dagar kvar nu till mitt första maraton, känns sjukt nervöst. och helt galet. sprang mitt längsta pass hittils för ett par veckor sedan 3mil. jag va helt slut och fick typ kramp i varenda liten muskel i hela kroppen,
sjukt och 2dagar senare så fick jag influensan.
inte haft några riktiga kvalitetspass efter detta utan mest sprungit korta pass och bara på känsla inte efter klockan.
och nu är det bara dagar kvar. Herregud. vad har jag gett mig in på
.Men samtidigt ska det bli så sjukt häftigt!! så alla ni därute som ska springa maran på lördag STORT LYCKA TILL!! vi ses nånstans därute
Hobbylöparn
Östermalms IP
#2
26 maj 2014 kl 19:30 Redigerad 26 maj 2014 kl 19:42
Gilla
Det går säkert jättebra!
Oriana
1982 • Uppsala
#3
27 maj 2014 kl 11:42
Gilla
Fastnade för rubriken, ska själv anmäla mig till mitt första Marathon när Stockholm Marathon 2015 öppnar. Är tyvärr en sporadisk motionär med 15 km som längsta hittills, men ska köra på program. Hoppas det går bra för dig, håller tummarna! Heja Heja!
Monica Nilsson
1967 • Åkersberga
#4
27 maj 2014 kl 12:05
Gilla
Jag har också "förstagångsmaratonångest"! Det hör nog till! Mitt fokus har gått från ett tidsmål till ett tamigruntmål varefter träningen har löpt på. Det ska bli sjukt skönt när man äntligen står där på startlinjen. Om inte förkylning sätter stopp ..... Väldigt nojig just nu! Men det är så himla trist om halsont sätter stopp för ett mål jag haft framför mig i tre år. Lycka till alla, speciellt alla debutanter!
1971 • Nykvarn
#5
27 maj 2014 kl 12:28
2 Gilla
Det SKA vara nervöst nu om ni springer för första gången på lördag, herregud jag var supernervös, ofokuserad på jobbet och allmänt odräglig i flera veckor innan min första mara 2008 :-) Katrin, du har fler i mil i benen i år än jag hade då, det kommer säkert bli tungt på slutet men vädermässigt ser det riktigt bra ut, gå ut lugnt och njut av folkfesten!!! Att gå i mål på stadion på maran är helt helt fantastiskt och ger faktiskt nya perspektiv på vad man klarar av!!!

Jag springer för sjätte gången och om det är någon tröst så är premiärnervositeten kring om jag klarar distansen nu utbytt mot nervösa tankar om hur jag ska disponera sträckan :-)

Jag tipsar igen om ett blogginlägg som jag gjort tidigare i Stockholm-marathon tråden, det här handlar om mentala tips för förstagångslöpare och är ett av de allra mest lästa på min blogg:

http://wwwfyraochtrettio-staffan.blogspot.com/2011/01/mentala-marathontips-for-rookies-och.html

Jonas Klint
1968 • Karlstad
#6
27 maj 2014 kl 12:34
Gilla
Förtagångsmaratonångest här också. Extremt nojig och kan knappt tänka på annat. Vad är det jag gett mig in på? Men det ska bli kul och förhoppningsvis gör mängden av medtävlare och publik att man lyfter sig över sin förmåga. Har sprungit 35 km som längst på träning och har nog kapacitet att ta mig runt i alla fall - det viktigaste för mig blir att inte gå ut för hårt. Stort lycka till alla!
Mr. B
1963 • Hemma
#7
27 maj 2014 kl 12:36 Redigerad 27 maj 2014 kl 12:36
Gilla
Jag brukar inte gilla detaljerade listor på "så-här-ska-du-göra", men på det stora hela är de flesta punkter här bra: http://www.marathon.se/aktuellt/50-goda-rad-infor-stockholm-marathon Speciellt bra är sista rådet "Sluta läsa dessa instruktioner!"

Jag packar ner olika tävlingskläder och bestämmer mig i sista minuten. Vädret kan bli vad som helst. Sopsäck/regnponcho måste också med. Det kan ju ösregna 11.30.
1977 • Örebro
#8
27 maj 2014 kl 12:48
Gilla
Jag gör mitt andra maraton, första gången i Stockholm. Känner också av nerverna. Hoppas att jag lärt mig något av min premiär i Berlin förra året. Prio ett är att inte gå ut för hårt och följa med i "ruset". Samtidigt som jag är nervös så längtar jag till lördag!! :D
Eva Höök Lundberg
1970 • Täby
#9
27 maj 2014 kl 12:58
1 Gilla
Här är en till förstagångslöpare! Ser fram emot det och är faktiskt inte så nervös än. Men det vet jag att jag kommer att bli. Har plågat mina arbetskamrater med marathon-snack sen i februari typ... :)
Mitt mål är att ta mig runt, förhoppningsvis med ett jämnt tempo och bra känsla.
Tack för alla tips! Lycka till allihop! Vi ses på lördag!
1989 • Älmhult
#10
27 maj 2014 kl 17:22
1 Gilla
Kul att veta att man inte är ensam! Börjar också bli rejält pirrig nu, som tidigare talare har sagt är det svårt att fokusera på något annat än loppet just nu. Inte så lyckat när man behöver färda en kandidatuppsats till på måndag ;)

Jag känner väl mig så redo som man kan bli; jag har gjort det jag har kunnat mellan skador och sjukdomar och nu gäller det bara att göra det bästa efter mina förutsättningar. Men visst ska det bli sjukt spännande. Har varit orolig för vädret (är makalöst värmekänslig) men nu börjar det ju *peppar peppar* se riktigt bra ut så jag är förväntansfull. I bilen upp till Stockholm på fredag blir det att knapra i sig lösgodis och ladda mentalt :) Lycka till alla, hoppas vi får ett kanonlopp och en härlig upplevelse så att vi vill göra om det igen!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.