Löpning Löpning - Triathlon 4 inlägg 8903 visningar

betablockerare

1972 • västerås
#1
3 juni 2014 - 15:31
Gilla
Jag tränar löpning ca 4 gånger per vecka. Ett långpass 20 km och två intervallpass plus ett "improvisationspass".

Ska springa lite lopp nu framöver och vill vässa mina tider. Det är därför jag lagt in intervallpassen bla.

Men nu är det så här att jag äter betablockerare. Känner att dessa tabletter hindrar mig att springa fort. Ska kontakta min husläkare och kolla om det finns några andra alternativ som inte påverkar min prestationsförmåga negativt.
Ska tilläggas att jag äter atenolol 25 mg.

Har ni några bra tips på medicin som kan ersätta atenolol?

Vad har ni andra för erfarenheter av betablockerare och löpning?
Mikael Eriksson
1974 • Märsta
#2
3 juni 2014 kl 15:49
Gilla
vet ju inte varför du äter dessa men jag äter enalapril för högt blodtryck och dom påverkar inte alls min löpning mer än i början när inte kroppen var van.
1972 • västerås
#3
3 juni 2014 kl 16:00
Gilla
Jag äter dem eftersom jag kände extra hjärtslag och har lite förhöjt blodtryck. Har ju den lägsta dosen så jag vet inte riktigt HUR mycket de påverkar min träning eftersom jag aldrig tränat utan dem....
1956 • PARTILLE
#4
3 juni 2014 kl 17:10
Gilla
Extra hjärtslag eller dubbelslag är något som alla får och är i normalfallet ganska ofarliga. Har Du däremot väldigt mycket av dubbelslag kan kanske betablockaren vara motiverad. Men så länge Du inte rena ayrtmier tycker jag att det borde räcka med vanlig blodtryckssänkande medicin. Och som blodtrycksänkare äter jag Atacand som jag inte känt biverkning av och funkar utmärkt vid träning. Just nu äter jag betablockaren Bisoprolol tillfälligt tills jag gjort en ny hjärtablation och om den och betablockare i samband med träning tycker jag inte... Hade jag hållit påmed skytte eller bangolf hade jag nog varit mer positivt inställd till denna medicin... Bisoprololen funkar hyfsat vid träning, men det är ingen idé att köra högintensivt med den.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.