Löpning Kom igång 6 inlägg 6260 visningar

Bra tid??

Stefan Norgren
1978 • Huddinge
#1
3 juli 2014 - 16:11
4 Gilla
Spring rundan 20 gånger till, jämför dina tider så får du veta om det är en bra tid eller inte (du kan inte jämföra dig med andra).

1969 • Bara
#2
3 juli 2014 - 16:19
Gilla
Fotbollen ger resultat för det är hyfsat om man inte sprungit tidigare. Själv har jag tränat en del och håller ungefär samma tempo. Ungefär som en genomsnittlig löpare är det och ett bra utgångsläge för att bli bättre. Kondition har man redan börjat få på den nivån. Nästa steg är kanske att klara en mil på 50 minuter. Ser bra ut skulle jag vilja säga.
1973 • Järfälla
#3
3 juli 2014 - 20:21
1 Gilla
Som Stefan skriver så är det svårt att jämföra med någon annan än dig själv, men 5 min/km är absolut inget dåligt tempo även om 4 km inte är jättelångt.

Några små tips från mig:
1) Spring få pass så snabbt du kan, spring många pass lite långsammare. Få saker dödar en begynnande löpkariär som att bli dödstrött hela tiden och du kommer ändå att märka snabba framsteg.
2) Spring gärna på mjuka underlag och lite olika sträckor, asfalt ger lätt skador och är du fotbollsspelare så finns risken för onda knän och benhinnor om du springer på asfalt.
3) Försök att uppleva något när du springer, vad det kan vara är individuellt. För mig är det musik och att se nya ställen, medan andra har ljudböcker, naturens ljud etc, etc. Det viktiga är att det är något du vill uppleva.

Sen en sista punkt som är viktig när man vill komma igång med löpträning och det är kontinuerlitet. I början får man inte ge efter för "jag kan springa imorgon istället"-tanken som kommer, det är bara att ge sig ut om så bara 15 minuter runt kvarteret.

Sen när lite tid gått, kanske 3 veckor så testar du samma 4 km igen så ska du se att du springer det lite snabbare.

Till sist, som alla tips så välj dom som talar till dig, lycka till :)
Ribban
1968 • Åkersberga
#4
4 juli 2014 - 00:51
1 Gilla
Du har fått en mängd bra svar. Ta vara på dem och skulle det vara så att de inte hjälper så får du väl bara prova om någon annan konditionsidrott passar dig bättre. Livet är för kort för att man ska göra något som man inte har "psyke till", som du uttrycker det. Testa powerwalk, cykling, rullskidor, simning, kombination som triathlon etc. under dina lediga veckor. Kör några pass med en klubbkompis om du behöver peppning. Det behöver inte nödvändigtvis röra sig om löpning. Right? Lycka till!
1956 • PARTILLE
#5
4 juli 2014 - 07:04
2 Gilla
En bra tid är en tid som Du känner Dig nöjd med. Svårare än så är det inte...
1944 • Eskilstuna
#6
4 juli 2014 - 17:39
Gilla
Hej Jennie!

Du har bra löpar psyke!
Fyra km på 20 minuter är mycket bra på första löprundan.
Du behöver bara träna löpning regelbundet två till tre ggr/vecka så kommer du att förbättra dig ännu mer!

Lycka till!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.