Löpning Kläder, Skor & Prylar 8 inlägg 6209 visningar

löpning på is och snö

1984 • Älvsbyn
#1
10 augusti 2014 - 14:04
Gilla 
hej!

om man har tänkt att man ska springa om vintern, både på is och i snö/djupsnö... vad ska man ha för skor?? kollade på dessa skor och tyckte dom verkade bra: http://www.addnature.com/product.aspx?pf_id=SALOMON_SNOWCROSSCS

salomons snowcross cs skor... tyvärr finns dom ingenstans i min storlek =( beställde även hem ett par http://www.addnature.com/product.aspx?pf_id=ICEBUGMPYTHO2BUGRIP

icebug PYTHO2 BUGRIP som jag tyckte satt ganska bra och dom verkade sköna att springa i men jag får känslan att dom kanske inte är så roliga att springa i snö med?

är det nån som har nå tips om vad som funkar och vad man ska satsa på för skor??
1972 • Umeå
#2
10 augusti 2014 - 14:13
Gilla 
Jag har kört ett tag påSalomon Spikecross med klart godkänt resultat. De är för mig lite trånga i tåboxen så jag bytte till Icebug dts bugrip i våras. Det är skönt med dubb även på trail. Mina Spikecross tänker jag nog sälja bort strax. Storlek 44
1965 • Täby
#3
10 augusti 2014 - 15:27
1 Gilla 
Svår fråga eftersom det du beskriver ju kan variera så väldans mycket:

Dels har du typ av terräng: Asfalt, motionsspår, stig eller obanat.

Dels har du var som ligger ovanpå terrängen: Mer eller mindre packad snö, is, stora delar ingenting varvar med is, etc.

Mitt tredje vinterår så sprang jag med Icebug Anima, i stort sett hela vintern, och det gick bra.

Sen tror jag att jag snöade (!) in på lite lättare skor, och vintern efter så upplevde jag att Anima saknade en del känsla. Då blev det trickigare. Idag har jag:

Egendubbade (Brooks Green Silence). Funkar på mycket, dels eftersom dubben ger sig lite och dels för att man ju själv bestämmer hur många dubb. Best Grip.

Icebug Anima. Den som är mest allround. Den har många dubb, och dom flexar lite. Det gör att den tex funkar på en ren asfaltsmil med, säg, totalt 300 meter blankis (svåraste utmaningen).

Inov-8 Oroc 280. Min favorit eftersom jag har så bra löpkänsla. Funkar OK på naken asfalt, men inte riktigt lika bra som Anima. Man känner igenom gummidobben efter några km naken asfalt.

VJ Integrator. Oslagbar när du aldrig slår ner på naken asfalt - men för stumma dubbar för när du gör det.

Det är dom skor *jag* känner till. Men, som sagt, "snö och is" är ett värdigt vitt begrepp! :-)

Lite mer info här, mot slutet av sidan: http://www.karaszi.com/SQLServer/skor.asp
Martin Andersson
1978 • Bergshamra
#4
10 augusti 2014 - 22:57
Gilla 
Jag skulle rekommendera Icebug Anima Bugrip om du inte är van att springa på ett rejält isigt underlag. Skon är snäll och dubbarna fantastiska på is.

Inov-8 Oroc 280 är också en mycket bra sko men greppet på is är inte optimalt. Skon är fantastisk i skogen under den sena hösten.
1984 • Älvsbyn
#5
11 augusti 2014 - 03:14
Gilla 
tack så mkt för svar! det är ingen som har nån erfarenhet av just http://www.addnature.com/product.aspx?pf_id=ICEBUGMPYTHO2BUGRIP

eller är det bättre köpa Anima Bugrip? ni verkar ju ganska överrens att just den skon är okej på is och snö, jag har storlek 40 om nu nån har ett par snowcross och vill sälja =)

ps: springer ni med gaiters??
1968 • Kapp
#6
11 augusti 2014 - 07:00
Gilla 
Icebug pytho har om jag minns rätt pronationsstöd, det har inte anima som är neutral.
Martin Andersson
1978 • Bergshamra
#7
11 augusti 2014 - 07:51
Gilla 
Pytho har lägre drop (höjdskillnad mellan häl och framfot) än Anima. Den är även något tyngre. Jag provade Pytho i butik men jag gillade inte hur den kändes på foten.
Martin Andersson
1978 • Bergshamra
#8
11 augusti 2014 - 07:52
Gilla 
Gaiters/damasker är fantastiskt om du ska springa i djup/lös snö. Det är även bra i fjällen om du vill slippa att få in grus och stenar i skon.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.