Stoppad av polisen vid träning. - Löpning
Löpning Kom igång 19 inlägg 7423 visningar

Stoppad av polisen vid träning.

1995 • Sala
#1
19 oktober 2014 - 09:46
5 Gilla 
Hej allihopa, tänkte bara dela med mig av en liten historia som jag var med om förra veckan.

Har sedan i början av sommaren 2014 börjat gå och även löpträna en hel del barfotalöpning, anledningarna är många men främst för att jag har fått bukt på benhinneinflammation och sen är frihetskänslan fantastisk. Iallafall så tänkte jag avsluta säsongen genom att gå 1 mil helt barfota. Det var ett delmål jag haft länge och jag kände att jag ville bocka av det innan snön kommer. Så jag gav mig iväg, jag gick på olje-grus och resan gick bra till en början. Jag och en kompis hade bestämt att jag skulle möta upp henne för hon ville också med på dem sista 4km, efterjag mött upp henne hann vi gå kanske 500m innan polisen stanna oss och sa att folk hade ringt in och tipsat om mig. Jag blev jätteförvånad. Men då visade det sig att en busschaufför hade ringt in och sagt att en kille gick runt barfota mitt på stora vägen i det kalla vädret (8-10 grader). Jag förklarade för det 2 kvinnliga poliserna att jag tränade barfotalöpning och ville avsluta säsongen med en 10km lång barfotapromenad. Dem blev både imponerade och fascinerade. Dem önskade mig lycka till i framtiden och åkte sedan iväg. Hela incidenten var ganska chockerande men otroligt lustig. Alla som jag berättat historien för har skrattat ihjäl sig.

Resten av resan gick bra och jag kom i mål tillslut, väl hemma så brände det i fötterna. Dagen efter hade jag stora blåsor och kunde knappt gå, men det är en annan historia.

Har ni upplevt något liknande och vad tycker ni om att folk ringer in och tipsar om såna här saker? Bra eller dåligt? DISKUTERA

MVH
Edvin Billman
1995 • Sala
#2
19 oktober 2014 - 09:48
1 Gilla 
Gå gärna in och kika och läs mer om historien eller ta del av min vardag som består av stenålderskost och träning. Välkommen.
http://180grader.se/category/edvins-blogg/
1974 • Arvika
#3
19 oktober 2014 - 11:10
6 Gilla 
Jag har både sprungit och blivit stoppad av polisen, men inte på samma gång. Synd att alla du berättade det för dog.
Micke Larsson
1971 • Norge
#4
19 oktober 2014 - 14:58
1 Gilla 
Konstiga blickar har jag fått, men hittills tror jag ingen har ringt polisen. Men sedan du hamnat i polisens register undrar jag... de har inte hört av sig från Tomelilla? http://www.ystadsallehanda.se/tomelilla/article2080471/Polisen-soker-barfota-man.html
Oliver
1984 • Göteborg
#5
19 oktober 2014 - 16:39
Gilla 
hahahah! det var en klassiker!

aina hinner inte ikapp mig! jag är en gasell på två ben. en varelse som är ett med naturen.

out ta get me! guns n fuckin roses! yeah!
1985 • Göteborg
#6
19 oktober 2014 - 17:13
1 Gilla 
Har blivit stoppad av securitas i ett indusiområde när jag transportsprang till jobbet mitt i natten. Eller ja, de körde upp framför mig och undrade vart jag var på väg, och jag svarade inte utan sprang runt bilen och fortsatte med mitt. Sedan krypkörde de bakom mig i ett par km tills de antingen tröttnade eller deras patrullområde tog slut.
Helmer Tampongförtäraren
1985 • Türinge
#7
19 oktober 2014 - 18:32 Redigerad 19 oktober 2014 - 18:33
5 Gilla 
Jag har sprungit i ytterst synligt löparställ med ljusreflekterande stycken under morgontimmarna - utan rygga eller annat att gömma eventuellt tjyvgods i - detta har dock inavlade människor i trakterna lyckats tolka som kringresande inbrottstjyv varpå Farbror Blå har tillkallats alternativt skicka hundarna på en.

Snälla människor, sluta avla med grannen/kusinen/halvsyskonet. Tackar för mig.

Har även hänt att civilpoliser kört mysko nära ett par kilometer när en varit ute på tidiga rundor ute i ingenstans. Tycker folk borde ha större vett. Nej, men jag begår många inbrott i flashiga löparkläder. Med reflexer. Med reflexväst. Och med pannlampa. Idioter.
Lennart
1971 • Vallentuna
#8
19 oktober 2014 - 19:02
2 Gilla 
Efter ett hårt cykelpass lade jag mig och vilade på en gräsmatta/dikeskant precis bredvid vägen. Cykeln hade jag också lagt ner och då stannade en polisbil och undrade hur jag mådde.

De trodde att jag hade ramlat. Blev glad att de stannade och kontrollerade :-).
1991 • Åkersberga
#9
19 oktober 2014 - 19:28
1 Gilla 
Jag har inte blivit stoppad av polisen än så länge. Däremot har jag blivit stoppat av Kinesisk militär när jag sprang kl 1 på natten vid den himmelska fridens torg i Peking. Dock förstod jag inte riktigt vad dom sa men antar att det var något om att jag inte fick springa där, men det var ett skönt pass vad jag minns i alla fall :)
1956 • PARTILLE
#10
20 oktober 2014 - 07:42
12 Gilla 
Vid ett löppass genom Jonsered utanför Göteborg sprang jag på en GC-bana. På vägen utanför stod polisen och hade hastighetskontroll med laser. Polisen med lasern såg mig riktade den mot mig, tittade sedan på mätaren, skakade på den, tittade igen på mig och ropade med ett stort flin: "Du får springa snabbare, jag får inget utslag på mätaren!"
Ett av mina roligare minnen från mina rundor... :-)
1984 • Alingsås
#11
20 oktober 2014 - 08:11
Gilla 
Var ute och Sprang för ett år sedan när de letade efter en rymling... Blev då stannad och tillfrågad om jag hade sett något :p
2009 • Klippan
#12
20 oktober 2014 - 11:23
Gilla 
Ingen erfarenhet på träningslopp, dock på ett Ultralopp a' 161 km urklipp fr träningsdagboken:

"the gax urasunti epiphany (clockwise) - Lund Tuffaste loppet hitills-smärtor i fötter och ben samtidigt fascinerande upptäcka att tankeförmågan var opåverkad av sömnbristen. Krydda förklara 01-tiden på natten (efter varit vaken 36 timmar och 26 timmars färd) vad jag gjorde ute på landet (Borgeby kyrka) för polispatrull som kom körande med blåljus o ställde bilen i vägen för mig (dom trodde på min förklaring...! ) Snurrade runt i ärtsoppetjock dimma i Bjärred. Efter Fjelie var det kolsvart när jag släckte lampan såg jag inte handen framför mig. Härligt lopp del i en gemenskap även springa ensam i 28 timmar, hade följe m Stefan ett tag i höjd m Lousiana. Magnus bästa supporten i Helsingör-Knutpunkten.
Irene
1968 • Åstorp
#13
20 oktober 2014 - 12:06
1 Gilla 
Arpo, synd att detta har hänt dig.
Stefan Manning, skratt.
1965 • Uddevalla
#14
20 oktober 2014 - 12:13 Redigerad 20 oktober 2014 - 12:13
2 Gilla 
Stoppad av polisen? Nej, de körde bara väldigt långsamt och kollade in mig noga när jag körde ultraintervall nr 2 för några gånger sedan. Normalt löpklädd och med pannlampa gjorde jag nattpasset runtruntrunt fotbollsplanen i bostadsområdet. Fick helt klart känslan att några nattvakna pensionärer ringt in ett tips.
Stoppad av milisen? Ja, att springa genom Christiania gick inte för sig. Var ute en löptur en lördageftermiddag i Köpenhamn och det hade passat mig att löpa genom Christiania. Nä, då stegade det fram en civilist med uppsträckt hand och sa att det går ikke. Försökte han möjligtvis förklara varför? Begrep inte om det handlade om att det var en tidigare vanlig taktik från civilklädd polis eller om det var kurirhantering man ville ha bort. Jag vände och tog nästa väg in runt kvarteret och sprang då in i nästa näve. Så det blev att inse att de menade allvar - springa runt blev alternativet.
Jens Sandahl
1969 • Sävedalen
#15
20 oktober 2014 - 17:16
Gilla 
I onsdags var det helgdag i Kambodja eftersom det var årsdagen av Prins Sihanouks dödsdag. Tog en morgonlöpning i Phnom Penh och sprang mot kungliga slottet. Blev ju nyfiken på alla sörjande som samlats och sprang mot dem för att kika lite. Det var inte så bra gjort, ty jag blev bortdirigerad av polisen.
1980 • Växjö
#16
20 oktober 2014 - 17:34
2 Gilla 
På mitt förra jobb reste jag en del och brukade roa mig med att springa där jag kunde och fick. Under en resa till Sydkorea var jag ute på en ö som låg väldigt nära nord. En dag efter jobbet tänkte jag springa ut på en udde där det fanns en hög kulle, tänkte att det kunde vara en fin utsikt därifrån. När jag närmade mig udden var det både vakttorn och taggtråd över vägen. När vakterna i tornet märkte mig blev det plötsligt fart på dem. En började springa ner mot posteringen med bössan över axeln, den andra ryckte tag i telefonen och tredje ställde sig och gjorde krysstecken med armarna samtidigt som han började ropa mot mig. Tolkade detta som att jag inte var välkommen och sprang hemåt igen. =)
Var rejält nervös efter den turen.
Eva Lindskog
1973 • Basel
#17
20 oktober 2014 - 17:39
1 Gilla 
Jag blev stoppad i USA förra veckan under en morgonjogg. Sprang på Elm Street och ville fota gatuskylten eftersom jag tyckte den var lite rolig :). Just när jag tagit kortet ser jag hur en polisbil kommer. Tänker att det kanske är suspekt att springa runt i ett villaområde halv sju på morgonen och fota.. men jag ser ju så svenskt oskyldig ut så det är säkert ingen fara. Så svänger polisbilen upp och stannar bakom mig.

"Ma'am" ropar polismannen, "Come back". Ojdå! Vänder om och joggar tillbaka, inte så jättekaxig nu, men frågar vad som står på. Polisen frågar då om jag är i sällskap med två män på andra sidan gatan - vilket jag ju inte var så då fick jag gå igen.

Vet inte om jag skulle kalla det "Terror på Elm Street" men en pulshöjning blev det i vilket fall... :)
1971 • Ystad
#18
20 oktober 2014 - 19:09
1 Gilla 
@Arpo:
"Snälla människor, sluta avla med grannen/kusinen/halvsyskonet. Tackar för mig."

Haha! Av alla störtsköna kommentarer på forumet genom åren så måste ändå detta vara det roligaste! Det är inte mycket vi löpare begär av allmänheten. Håll in era hundar, visa hänsyn när ni cyklar förbi, blända av strålkastarna i mörker.... och så denna lilla blygsamma önskan. Humor på Jogg när den är som bäst!

@Eva:
Du ska vara glad att det var polisen och inte Freddy. Jag skulle då inte våga springa där!
1995 • Sala
#19
28 oktober 2014 - 19:49
1 Gilla 
Haha, kul att höra allas historier. Det är iallafall kul att allmänheten bryr sig emellanåt!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.