Tips för Muscle up - Löpning
Löpning Funktionell träning 5 inlägg 6792 visningar

Tips för Muscle up

Anders Carlsson-Nilsson
1974 • Knivsta
#1
27 februari 2015 - 17:08
Gilla 
Hej. Jag undrar om det är någon som har tips på hur man ska träna för att klara av att utföra en muscle up?
Petersson
1980 • Linköping
#2
27 februari 2015 - 19:14
Gilla 
I ringar går det bra att gå från lågt hängande ringar och att utföra mu nästan liggandes med fötterna i marken eller på en bänk/låda/stol. Därefter kan man gå till att spänna ett gummiband mellan ringarna och sätta sig på det. Det avlastar utan att göra avkall på teknikkravet.

I stång så funkar det bra att ställa sig någon meter från stången och sen hoppa upp, sträcka ut ordentligt och sedan kippa upp. Funkar särskilt bra om det är lite flex i stången.
Anders Carlsson-Nilsson
1974 • Knivsta
#3
3 mars 2015 - 21:05
Gilla 
Tack för tips.

Just nu kör jag stång.
Jag har möjlighet att byta till ringar, men jag är mer sugen på att lära mig med stång.

Jag vet inte om jag förstod exakt vad du menade, men jag tog ändå inspiration och nu har jag fäst stången i spännband i taket i garaget och står rakt under och hjälper till med ett litet hopp samtidigt som jag försöker utföra en MU så högt det går. Och det är när jag slår i huvudet i taket! (Det är inte hårt)
Så fort jag lyckas nå upp till taket så sänker jag stången för att höja utmaningen. Just nu är det 39cm från stång till tak.
1994 • Lund
#4
4 mars 2015 - 08:18
Gilla 
Jag började öva genom att fästa ett gummiband i stången. Satte mig då på båda knäna i gummibandet så det hjälpte mig att få skjuts upp till stången så jag kunde pressa mig över.

Sedan får man inte glömma benen när man sedan tränar utan gummiband; dra upp de mot magen för att få extra hjälp upp. Ungefär som man gör ett hängande benlyft fast bara med knäna. Sedan när jag väl är uppe så sträcker jag ut benen igen för att få tyngden över stången och kan lätt pressa mig upp.
Hanna Berg
1987 • Nacka
#5
4 mars 2015 - 08:56
Gilla 
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.