Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 3960 visningar

Inför o efter op - vad träna istället?

Thomas Schiffer
1972 • Hjärup
#1
2 maj 2015 - 07:18
Gilla
Under vintern och våren har jag fokuserat helt på att klara av Göteborgsvarvet i år efter att ha kommit igång med löpträning förra våren. Träningen har gått riktigt bra men efter min två längre pass nyligen (sprang 14 km i tisdags för första gången i livet vilket gick riktigt bra) fick jag ont på ovandelen av vänster fot vilket jag behandlade med Voltaren med god framgång. På väg till valborgsbrasan gjorde jag dock misstaget att sparka till en fotboll vilket gjorde att senan som lyfter stortån gick av med en smäll.

Nu väntar operation kanske så tidigt som nästa vecka och sedan gips i 6 veckor efter ledbandet sytts tillbaka.

Efter att ha surat lite och grämt mig har jag bestämt mig för att göra det bästa av saken. Jag vill absolut komma tillbaka till löpningen när jag väl får chansen att börja försiktigt med träning igen. Under min konvalescens vill jag dock försöka göra det bästa av saken och träna det som går att träna (överkropp, styrka, icke-fotrelaterade leder?, smidighet?) med syfte att göra återkomsten så smidig som möjligt.

Har ni några tips på övningar eller träningsprogram som gör bäst nytta för mig? Kommer boka in PT och/eller sjukgymnast för att söka råd men vill komma väl förberedd.
1973 • Åkersberga
#2
2 maj 2015 kl 09:01
Gilla
Ajajaj, det måste göra ont, tråkigt!
Jag skulle satsa på att träna bål, mage och rygg så långt det går utan att man belastar foten typ crunches, benlyft liggande på rygg och åt sidorna, olika bakåtspark/lyft på alla fyra på golvet och helkroppsresningar.
Lars Lindefelt
1958 • Borlänge
#3
2 maj 2015 kl 09:35
Gilla
Jag körde efter min senaste fotoperation ( av tre ) stakmaskin på gym. Jag cyklade med lätt belastning
med trampan längre bak under foten. Jag tränade också i olika gymmaskiner. Benkickar körde jag med lätt belastning ( ett ben i taget ) och belastade efter hur den opererade sidan kändes.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.