Löpning Skador & Rehab 1 inlägg 5605 visningar

Diffus smärta i höger knä

1982 • Åkarp
#1
23 maj 2015 - 19:46
Gilla
Jag har en längre period nu haft en konstig diffus smärta. Denna smärta är inte akut som jag vill beskriva det. Det är inte så att den kommer från ingenstans och hugger eller är så intensiv att man inte kan träna, eller gå osv. Den är mer brännande och strålande. Irriterande helt enkelt. Den hämmar mig såklart och man undrar vad det är, men jag kan inte riktigt förstå varför jag har den och vad det kan bero på. Under perioder har det varit lite små jobbigt att sitta på huk och resa sig. Även att liksom trycka ifrån och lätta från marken som man gör om man är ute och springer och du ska upp för en högre avsats/trottoarkant.

Jag kan har sprunigt en hel del trots detta och har aldrig kännt att jag behövt pressa mig själv genom smärta som varit av det slag att jag själv som lekman tror att det är något allvarligt.

Ibland har det känts mer när man springer uppför än på plan mark.

Oftast kommer känningen på insidan av knäet. Om jag ska försöka förklara var så är det ungefär där man känner som en knöl. Det har dock även känts i knävecka och utsidan och ibland även från baksida lår och ner mot knävecket.

Jag kommer säkert att söka någon form av sjukvård för detta men tänkte ändå höra om någon känner igen sig.

Ibland har dom kommit och försvunnit under en löprunda. Jag har även lyckats genomföra två tävlingar i mer eller mindre maxfart ett 5km lopp och ett 10km. Det kändes under tiden men inte värre än att det gick att genomföra.

Vart hade ni vänt er, spontant känns inte vårdcentralen så lockande då dom oftast framstår som idioter. Tar inte en på allvar och skickar hem en 160 kr fattigare med rådet att käka lite voltaren/diklofeak och alvedon och vila.

Nu ska jag springa Copenhage Marathon imorgon. Det känns såklart inte optimalt men jag har varit inställd på det så länge att det är bara att köra. Jag hoppas att det går vägen och att man kan få klart för sig vad som orsakar problematiken därefter,
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.