Löpning Skador & Rehab 2 inlägg 1946 visningar

Smärta vänster knä

1992 • Luleå
#1
29 juli 2020 - 01:34
Gilla 
Hej!
Jag har senaste veckan fått ont i vänster knä och smärtan sitter just nedanför knäskålen till vänster (utsidan).

Gör inte ont när jag väl springer, bara lite stelt i början vid uppvärmning men sen ingenting. Däremot efteråt så känns knät stelt och första gången dagen efter kunde jag knappt gå på knät utan fick halta fram.

Dock blivit bättre och bättre efter lite extra vilodagar senaste veckan. Antar att det är någon slags överansträngning eller kanske det klassiska löparknät? Kan det vara det när man inte känner smärta när man väl springer utan bara stelhet just i början av löprundan samt efteråt?

Har ju som sagt blivit bättre av lite extra vila, så jag antar att det är det som är receptet. Någon som vet vad man har till vänster just nedanför knäskålen, vänster knä? Är det någon sena/led/muskel eller något liknande som kanske kan ha blivit inflammerat?

Inte haft detta problem tidigare utan det kom första gången förra onsdagen, förhoppnings är det kanske bara en överansträngning eller inflammation som går över efter lite vila och försiktighet?

Om det är någon som har något förslag på vad det kan vara eller egna erfarenheter så tar jag tacksamt emot alla tips och råd jag kan få. Tack på förhand!
1992 • Luleå
#2
31 juli 2020 - 23:15
Gilla 
Tack för tipset, jag ska kika på videon! Har dock haft samma skor sedan innan detta började, men kan ju vara något sådant ändå.

Testat bådadera vila och springa nu i dagarna och det är som att när knät är "kallt" så är det stelt och kan göra ont. Men direkt jag sprungit ett tag och knät blir "varmt" så känner jag inte av något. Slutar jag springa och börjar gå eller efter löpturen så blir knät stelt igen och kan göra lite ont när jag går eller om man böjer knät.

Känns nästan lite som när en nerv är i kläm. Har man några nerver där kring knät som kan strula? Eller är det överbelastning bara?

Antar att ordentlig vila kanske är det som gäller, men det är så svårt att hålla sig från löpningen, haha. Hur länge bör man vila egentligen? Ett par dagar och sen testa känna efter lite eller är det för lite?

Om någon vet eller har några tips/råd så är det bara hojta till!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.